Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent

‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’ is een maatschappelijk sportprogramma dat zorgt voor een structurele vrijetijdsbesteding door middel van sport bij een vereniging in de buurt. In onze gemeente is er een samenwerking met FC Dordrecht. Er wordt nauw samengewerkt met de club, school en het Jeugdfonds Sport en Cultuur om ervoor te zorgen dat kinderen in een veilig klimaat kunnen sporten. Door deze samenwerking en de medewerking van stichting Laureus Nederland ervaren de deelnemers geen financiële lasten aan het programma. De stichting vindt het belangrijk dat alle kinderen sporten en een vrijetijdsbesteding hebben.

Maar wat houdt het programma ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent in’ precies in?
Sport is veel meer dan alleen leuk of goed voor je. Juist de andere aspecten zoals structuur, vrijetijdsbesteding, sociale vaardigheden, omgaan met winst en verlies zijn belangrijk. Daarnaast spelen de jongeren ook wedstrijden onderling binnen het programma en op de club waar ze actief zijn om dit te ervaren. De leerlingen krijgen twee keer per week op vaste dagen en tijden voetbaltraining onder leiding van een professionele voetbaltrainer. Daarnaast wordt het ook mogelijk gemaakt dat deze jongeren de benodigde sportkleding vergoed krijgen.

Dit maatschappelijk programma is door heel het land actief bij verschillende verenigingen en middelbare scholen. Op de Hans Petrischool te Dordrecht hebben de jongeren inmiddels clinics gehad en zijn ze begonnen aan de proeftrainingen bij FC Dordrecht. Op school kwam de hoofdtrainer van ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’ de reguliere gymlessen van de eerste en tweedejaars overnemen om meer te vertellen over het programma en de jongeren middels voetbal te enthousiasmeren. De jongeren begonnen met een warming-up. Hierna mochten ze in tweetallen oefeningen doen met de bal. De les werd afgesloten met een partijvorm en pionnen voetbal. Dat leverde felle duels, maar leuke duels op in de gymzaal. ‘Het is fantastisch om die kinderen plezier te zien hebben’, aldus vakdocent bewegingsonderwijs Mitchel van de Hans Petrischool.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.