Lucratieve vijfdaagse

FC Dordrecht heeft de selectie nu op orde

FC Dordrecht gaat met een gerust hart de ‘interlandbreak’ tegemoet. Via een 2-1 triomf op SC Veendam kwam de tweededriepunter in vijf dagen tot stand. Bovendien legde technisch manager Marco Boogers succesvol de laatste hand aan de Dordtse selectie.

Op de slotdag van de transferwindow was er ook veel bedrijvigheid aan de Krommedijk geweest. Moussa Koulisse, die van 2005 tot en met 2011 aan de Krommedijk vertoefde, kwam op huurbasis over van Excelsior. Kalisse verliet FC Dordrecht vorig jaar voor een avontuur bij het Roemeense Targu Mures, maar keerde snel terug bij Excelsior waar hij weinig aan spelen toekwam.

De grootste verrassing was het driejarige contract voor de pas 16-jarige Gervane Kasteneer, een talent uit de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Na het vastleggen van Ingmar Maayen en Javier Martina (beiden op amateurbasis) completeerde technisch manager Marco Boogers, voor wie de lokroep vanuit Den Haag waar ADO hem graag wil inlijven steeds sterker aanzwelt, dus de Dordtse selectie.

Die succesjes werden een vervolg gegeven op het veld met een zege op SC Veendam, dat in navolging van FC Den Bosch moest buigen voor de Dordtse bvo die na een kwartier hard toesloeg.

Rechtsback Roderick Gielisse, die door zijn directe tegenstander Sidney Schmeltz de hele avond geen strobreed in de weg werd gelegd, trok de bal net voor de achterlijn terug en Lars Veldwijk prikte de 1-0 binnen.

FC Dordrecht, waar Rogier Molhoek na een lichte kuitblessure in de basis was teruggekeerd en Mawouna Amevor weer als linksback opereerde, kwam evenals twee weken eerder tegen FC Volendam niet goed uit de kleedkamer. Aanvoerder Lars Lambooij van SC Veendam legde af op gelegenheidsspits Lars Hutten die geen moeite had om de gelijkmaker aan te tekenen.

Maar anders dan tegen Volendam had die gelijkmaker wel de werking van een wekker voor de thuisploeg die grossieerde in kansen. Jessy Mayele en Garry Mendes Rodrigues, de smaakmakers aan de Dordtse zijkanten in Den Bosch, beleefden daarbij dit keer een onopvallende avond. De hoofdrol was dit keer in aanvallend opzicht voor FC Utrecht-huurling Lars Veldwijk, die zijn draai gevonden heeft. Veldwijk was sterk aan de bal en ook in doeltreffende zin belangrijk.Bij die tiende corner van FC Dordrecht toonde hij zich een echte spits. Veldwijk was tijdig bij de eerste paal en knikte de gevoelvolle standaardsituatie van aanvoerder Wilmer Kousemaker tegen de touwen.

Veldwijks volley na een heerlijke diagonale pass van Jeffrey Rijsdijk ‘over de hele’ had daarna een beter lot verdiend. Jessy Mayele (op de paal), Jeffrey Rijsdijk (over) en Veldwijk (naast) hadden de beslissende derde treffer op de schoen maar 2-1 bleek ook toereikend.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Post, Lima, Amevor; Rijsdijk (90. Vlasblom), Molhoek (69. Samoender), Kousemaker; Mayele, Veldwijk, Mendes Rodrigues.
SC Veendam: Timmermans; Luis Pedro; Vakalopoulos (73. Opoku), Apau, Wagenaar; Lambooij, Rozema, Overtoom ; Deul, Hutten (84. Menting), Schmeltz (87. Wiegers).

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.