Louis van Gaal reikt Gouden Stier uit

Op maandag 6 mei, daags na afsluiting van de competitie in de Jupiler League zal bondscoach Louis van Gaal tijdens het slotfeest van de eerste divisie in Ouwehands Dierenpark de Gouden Stier aan de beste speler van het seizoen uitreiken.

Tijdens het gala in Rhenen zullen ook het talent en de trainer van het jaar bekend gemaakt worden en zal de topscorer zijn Stier overhandigd krijgen. Het CED-evenement viert dit jaar met de vijfde uitvoering zijn eerste lustrum. Nieuw element hierin is ‘de aanvoerder van het seizoen’, gebaseerd op maatschappelijke aspecten.

De Gouden Stier Uitreiking wordt gepresenteerd door sportpresentator Humberto Tan die naast Van Gaal ook Cor Pot (Bondscoach Jong Oranje), Luuk de Jong, Marco van Ginkel en Art Langeler op het podium zal verwelkomen.

Het hele jaar zijn de periodekampioenen onderscheiden met een Bronzen Stier en hebben de trainers en aanvoerders hun nominaties in de diverse categorieën gegeven. Aan de vooravond van de Jupiler League Play-Offs zullen maandag de Gouden Stieren verkozen worden.

De Gouden stier staat symbool voor kracht, sportiviteit, competitiviteit en passie in het voetbal. “Het zijn de eigenschappen die spelers en trainers moeten hebben om hogerop te komen”, aldus operationeel directeur Jelle Beuker van de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

De Gouden Stier Uitreiking wordt gerealiseerd in samenwerking met Infostrada Sports Group, SVP Sfeerbeheer en hoofdsponsor Jupiler. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de zestien clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.