Lopes in beroep tegen straf

De tuchtcommissie van de KNVB heeft het toch bewezen geacht dat Cecilio Lopes in de laatste minuut van de wedstrijd bij Fortuna Sittard zijn collega-aanvoerder Ramon Voorn geslagen heeft. Tijdens de behandeling in de Zeister burelen ontspon zich aan de ene kant van de tafel een juridisch steekspel teneinde het gelijk aan de kant van de aanklager c.q. commissie te krijgen. Daartegenover stonden de oprechte onschuldverklaringen van Lopes en Voorn en het hartstochtelijke pleidooi van Frans de Weger, jurist van de FBO die Lopes in deze zaak ter zijde stond.

Uiteindelijk oordeelde de commissie de aanklacht als bewezen, al sprak het met drie wedstrijden wel een mildere straf uit dan de aanklager ook in tweede instantie had geëist.

Lopes zelf was verontwaardigd over het vonnis. “Hoe kan ik nu veroordeeld worden voor iets dat ik niet gedaan heb?”, vroeg de spits zich vertwijfeld af.

Op basis van het geloof in rechtvaardigheid is besloten om beroep aan te tekenen tegen de uitspraak. “Als je onschuldig bent, hoef je niet gestraft te worden”, sprak voorzitter Ad Heijsman.

Omdat de straf ten gevolge van het aangetekende beroep is opgeschort, kan Cecilio Lopes vanavond in de thuiswedstrijd tegen MVV gewoon meespelen. Ook komende week, dinsdag tegen Volendam en zaterdag tegen Eindhoven, zal de spits van de partij kunnen zijn omdat de behandeling niet eerder dan mogelijk 16 november zal kunnen plaatsvinden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.