Lima: van pechvogel tot matchwinnaar

Josimar Lima was voor de pauze nog de pechvogel toen hij uitermate ongelukkig een strafschop veroorzaakte. Uiteindelijk stapte de international van Kaapverdië met een grote grijns als matchwinnaar van het veld. ,,We doen weer helemaal mee,” glunderde Lima.

De verdediger was nog verbouwereerd was over de gegeven strafschop. ,,Ik houd de arm langs mijn lichaam, de bal komt via een been tegen mijn hand en de scheidsrechter geeft een penalty. Echt ongelooflijk. We kwamen onterecht achter, want we gaven helemaal niks weg. Gelukkig hebben we het zelf recht kunnen zetten. Ja, die bal zat er lekker in. Met Wilmer (Kousemaker, red.) had ik afgesproken dat ik naar de eerste paal zou komen. De corner was perfect en ik hoefde er maar tegenaan te lopen.”

Interim-trainer Virgil Breetveld had ook alle reden tot tevredenheid. ,,Na het debacle tegen SC Cambuur waren we afgeschreven, na deze vrijdag leven we weer helemaal. Het kunnen zo nog leuke weken worden in dit seizoen,” aldus Breetveld, die een aanbieding op zak heeft om ook volgend seizoen als assistent aan de slag te gaan in combinatie met het hoofdtrainerschap bij zaterdaghoofdklasser Stedoco. Hij zou dan bij FC Dordrecht gaan samenwerken met Gérard de Nooijer, oud-speler van de Dordtse club en momenteel trainer van zondaghoofdklasser Goes die voor komend seizoen als assistent-trainer is vastgelegd door technisch manager Marco Boogers die ook aangaf dat FC Dordrecht afscheid zal nemen van aanvaller Romario Kortzorg.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.