Lima houdt FC Dordt recht

Centrumverdediger redt punt in Oss met late treffer

FC Dordrecht hield aan het tweede bezoek dit seizoen aan Noord-Brabant wederom tastbaar resultaat over. Vlak voor tijd redde de sterkste speler van de bezoekers, verdediger Josimar Lima, met een miraculeuze treffer een punt voor de formatie van interim-trainer Harry van den Ham bij FC Oss: 1-1.

Lang regeerde de angst in het Brabantse land, waar de eerste helft totaal gevrijwaard bleef van opwinding. FC Dordrecht moest in de tweede helft vervolgens een klein half uur op de gelijkmaker jagen, die door de Kaapverdische rots Lima uiteindelijk werd binnengewerkt.

Arbiter Merlijn Gerritsen toverde al na ruim een minuut een gele kaart voor FC Dordrecht-verdediger Mawouna Amevor uit de borstzak. Het bleek geen voorbode van een heet avondje in het Frans Heesen Stadion, waar de eerste 45 minuten bijna geruisloos verliepen. FC Dordrecht liet zich in de eerste wedstrijd na de interlandbreak inzakken en gunde de thuisploeg het initiatief. De Brabantse brigade van trainer Anton Janssen ging daar uiterst aarzelend mee om. Beurtelings lieten Angelo Simone en Marcel van der Sloot (ex-FC Dordrecht) zich ver terugzakken om in balbezit te komen.

De beste kans deed zich al na drie minuten voor: Lars Veldwijk, de spits die twee weken FC Dordrecht met twee treffers langs SC Veendam had geholpen, kopte op het domein van doelman Luuk Koopmans die geen krimp gaf. Het was een spaarzaam verheffend moment, dat louter nog gevolgd werd door een schotje van Garry Mendes Rodrigues en een onzuiver afstandsschot van Josimar Lima die over de as was opgerukt. FC Dordrecht flitste ditmaal niet over de flanken: Jessy Mayele was onzichtbaar, de ervaren Muslu Nalbantoglu (onder andere ex-De Graafschap) had volledige controle over Garry Mendes Rodrigues. Bij het rustsignaal schrok menig ingedommelde toeschouwer dan ook ruw wakker.

In het tweede bedrijf vormde het schot van Tim Nelemans het waarschuwingssignaal dat niet goed opgepikt werd door de gasten. De volgende aanval van de Ossenaren was namelijk wel raak. Marc Koot deed het voorbereidende werk, de meegeslopen Muslu Nalbantoglu passeerde Warner Hahn.

Het duel was daarmee opengebroken, want Lars Veldwijk formuleerde bijna direct het Dordtse antwoord door de lat te geselen. Interim-trainer Harry van den Ham bracht daarop in de jacht op de gelijkmaker met Adnan Alisic ook een andere herintreder bij FC Dordrecht, Moussa Kalisse, in de ploeg. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het raak: Veldwijk ondernam een doelpoging, Lima gaf het laatste tikje . De 1-1 stand bleef intact, alhoewelTim Nelemans nog een kans op de winst voor de thuisploeg miste en aan de overzijde Alisic nog met zijn inzet op een B Brabants been stuitte.

Opstelling FC Oss: Koopmans; Nalbantoglu, Samseij (67. Stockentree), Görgülü, Robertson; Van den Ouweland (73. De Ruiter), Simone, Van der Sloot, Latupeirissa; Koot, Nelemans (90. Deenen).

FC Dordrecht: Hahn; Gielisse (56. Fortes), Post, Lima, Amevor; Molhoek, Rijsdijk (66. Alisic), Kousemaker; Mayele, Veldwijk, Mendes Rodrigues (66. Kalisse).

Bijzonderheden: Arbiter Merlijn Gerritsen gaf geel aan Mawouna Amevor van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.