Lijn Theo blijft rode draad

FC Dordrecht gaat emotionele periode tegemoet

Het is een unieke situatie: terwijl trainer Theo Bos keihard knokt om te genezen van een tumor in de alvleesklier, begint FC Dordrecht vanavond aan de terugronde in de competitie. ,,Het wordt een emotioneel halfjaar,” weet technisch manager Marco Boogers. ,,Maar de lijn van Theo blijft de komen- de tijd de rode draad.”

Het nieuws sloeg een krater in vele zielen, toen bekend werd dat FC Dordrecht-trainer Theo Bos getroffen is door een ziekte die het leven van de oefenmeester totaal op zijn kop zet. Het bericht maakte voetbal tot een bijzaak aan de Krommedijk, waar plots een voor de voetbalwereld unieke situatie ontstond. Hoe verder terwijl de hoofdtrainer het zwaarste gevecht van zijn leven moet leveren?

De clubleiding was echter resoluut: ,,Voorzitter Ad Heijsman en ik waren het er meteen over eens dat er geen nieuwe trainer aangesteld zou worden en dat we met de huidige technische staf wilden doorgaan,” geeft technisch manager Marco Boogers aan. ,,We zullen ook de lijn van Theo blijven volgen. Wel hebben we in overleg met Theo ervoor gekozen om een extra kracht toe te voegen in de persoon van Delano Hill. Hij zal samen met Virgil Breetveld en Rody Hoegee tijdens de afwezigheid van Theo bij de trainingen en de wedstrijden zijn. Delano kent een deel van de spelers, omdat hij hier vorig seizoen ook al was. Dat maakt het wel makkelijker. We hebben hem benaderd en hij heeft meteen ingestemd. Virgil, Rody en Delano zullen doorgaan op de weg, die we met Theo ingeslagen zijn met aanvallend en attractief voetbal. Ik woon wel alle trainingen bij, maar ik kruip niet dichter op de groep. En Theo blijft eindverantwoordelijk. Als hij in ertoe in staat is, zal hij ook de wedstrijd(en) bijwonen.”

Het nieuws over de gezondheidstoestand van zijn trainer had ook een flinke impact op Marco Boogers. ,,Het voelde alsof de grond onder me werd weggeslagen. Omdat het een fijn mens is, met wie ik een enorme klik heb. Een man met wie ik uren over voetbal kan praten maar ook over het leven. Maar ook een knokker, een vechter die vastberaden is om dit gevecht te gaan winnen en die zelf daarin de regie in handen heeft genomen. Het is wel hartverwarmend om te merken dat er heel veel steunbetuigingen uit heel het land zijn gekomen. Dat doet ons goed.”

Het trainingskamp op Papendal vorige week maakte duidelijk hoe sterk de band tussen FC Dordrecht en Theo Bos is. ,,Theo genoot, ook als hij in de stromende regen op het veld stond. Theo vroeg me of we samen nog even bij de training van Vitesse zouden gaan kijken. In de stromende regen had ik normaal altijd ‘nee’ gezegd, maar we zijn samen tussen de bomen door wezen kijken. Hij vond dat mooi.”

FC Dordrecht maakt zich op voor een bijzonder tweede deel van het seizoen, te beginnen met een uitermate bijzondere eerste thuiswedstrijd tegen Telstar. Boogers: ,,Er zijn de nodige acties voorbereid om Theo te steunen. Daarom hoop ik ook dat tegen Telstar het stadion helemaal vol zal zitten, zodat we Theo kunnen laten voelen dat we aan hem denken. We kunnen nu laten zien dat FC Dordrecht heel groot is in deze unieke situatie. Ik moet zeggen dat de spelersgroep het fantastisch opgepakt heeft. De jongens zijn bereid om door een muur te gaan voor hun trainer. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we de play-offs halen, al is het maar voor Theo.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars & Andre Valk

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.