Lijn Ajax doortrekken

Ondanks de nederlaag in Amsterdam, zag de technische leiding voldoende aanknopingspunten om de lijn van Ajax door te trekken voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Hoofdtrainer Ernie Brandts: “Tot de rode kaart van Josi boden we Ajax goed partij en hadden we zelfs kansen op de gelijkmaker. En zo gaat dat bij ons vaak. We zijn grote delen van de wedstrijd dominant, maar hebben dan moeite om zelf tot scoren te komen. In Amsterdam gooide een rode kaart roet in het eten, in andere wedstrijden waren het persoonlijke fouten of een mindere fase waardoor we op achterstand kwamen. Het zou voor het vertrouwen prettig zijn wanneer we nu eens op voorsprong komen.”

Het vlaggenschip van FC Dordrecht trainde afgelopen week daarom veel op afwerken. “Om mijn aanvallers zelfvertrouwen te geven, hebben we ze veel in 1-tegen-1 situaties gebracht en oefeningen gegeven waarin ze veel konden scoren,” aldus Brandts. “Daarnaast blijven we veel aandacht geven aan de organisatie van het team. Daar moeten wij het van hebben. Wanneer we constanter worden en de concentratie een hele wedstrijd vol kunnen houden, dan komen ook de resultaten.”

Over tegenstander FC Twente zei Brandts: “FC Twente speelt een ander spel dan wij. In thuiswedstrijden vind ik ze dominanter dan uit, maar ze kunnen door individuele acties toch in een keer voor jouw goal staan. Hun middenveld vind ik echt heel sterk en voorin beschikken ze over veel snelheid. Daar zullen wij 90 minuten scherp op moeten zijn.”

Met de zaterdagtraining nog voor de boeg, gaf Brandts geen uitsluitsel over de opstelling. Wel staat vast dat William Troost-Ekong de geschorste Josimar Lima vervangt in het centrum van de verdediging. Vanwege blessures afwezig zijn in elk geval Giovanni Korte, die naar verwachting over twee weken weer aansluit bij de groepstraining, en Adnan Alisic.

Marvin Peersman deed vrijdag niet mee met de groepstraining. Hij is een twijfelgeval voor zondag.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.