Levi de Wilde wil ruiken aan volwassen voetbal bij FC Dordrecht: ‘Dit is een perfecte stap’

Levi de Wilde is een van de nieuwe namen in de selectie van FC Dordrecht komend seizoen. De 18-jarige rechtsbuiten blikt na het gewonnen oefenduel tegen Egalité Academy (2-1) terug op zijn eerste twee weken aan de Krommedijk. “Ik moet wennen aan het fysieke en aan het niveau, maar dat komt vanzelf wel.”

Wie een kijkje neemt op het cv van de jonge speler, komt verschillende jeugdelftallen van AZ én een jaar in het onder 21-team van Heerenveen tegen. “Maar ik wil graag ruiken aan het volwassen voetbal, want ik merkte wel dat ik een stap omhoog wilde”, benadrukt De Wilde, die spreekt van een “fantastische stap” naar FC Dordrecht en de Keuken Kampioen Divisie. In Heerenveen kwam de aanvaller niet in aanmerking voor een contract.

De Wilde trainde vanaf de eerste training vorige week maandag mee bij de club. In het oefenduel met Arnemuiden, vorige week vrijdag, maakte hij meteen zijn eerste goal in het Dordtse shirt. Komend seizoen komt hij op amateurbasis uit voor FC Dordrecht. “Maar als ik het goed doe, hoop ik natuurlijk een contract te krijgen.”
In Alblasserdam, waar FC Dordrecht het opnam tegen Egalité Academy, waren Stijn Meijer en Sefik Abali verantwoordelijk voor de doelpunten bij de nipte overwinning.
‘Zwaarste week sinds ik trainer ben’
“In de laatste fase moet je wat scherper zijn en we hebben kansen gehad op een grotere overwinning. Daar moeten we nu aan werken”, blikt trainer Michele Santoni terug op de winstpartij. Verder was hij – naast de kwaliteiten van de tegenstander – vooral positief. “Zeker omdat dit volgens de data de zwaarste week was sinds ik trainer ben.”
Santoni zag, ondanks zijn jonge selectie, een volwassen team in Alblasserdam. “Ze probeerden uit te voeren wat we nu aan het trainen zijn”, verwijst hij naar het 3-4-3 systeem dat tegen Egalité Academy werd gespeeld.
Drukke week op komst
Voor FC Dordrecht-liefhebbers staat een drukke week voor de boeg. Komende woensdag spelen de Dordtenaren in Hendrik-Ido-Ambacht tegen Jong FC Antwerp. Vrijdag trappen ‘de Legends van FC Dordrecht’ het jubileumjaar van 50 jaar FC Dordrecht af en een dag later neemt het eerste elftal het in eigen huis op tegen KV Kortrijk.
© Corrado Francke | RTV Dordrecht

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.