Leergierige van Weerdenburg wil winnen

De 20-jarige Guus van Weerdenburg voetbalde twee weken geleden nog met Jong AZ tegen Jong Cambuur.
Na afloop van de wedstrijd tekende hij een contract met FC Dordrecht en werd de beloftespeler diezelfde week basisspeler in de hoofdmacht van FC Dordrecht.
Van Weerdenburg maakte na drie dagen meetrainen zijn debuut tegen NAC.

“Het was even wennen, een nieuwe groep en een andere speelstijl. Dat was, denk ik, in de eerste dertig minuten wel te zien. Maar ik had er wel meteen zin in.”
Als nieuwkomer had hij zich uitgebreid laten informeren door vriend en clubgenoot Joris van Overeem. “Hij kon me een hoop vertellen over de club, veel positieve verhalen en die kloppen ook. We hebben een leuke groep waar ik meteen werd opgenomen. Dat maakte dat ik me al heel snel op mijn gemak voel bij FC Dordrecht.”
Voor iemand die al negen jaar in de jeugdopleiding van AZ rondloopt, is voetbal altijd belangrijk geweest. Toch heeft de jonge verdediger ook gestudeerd naast het voetbal. “Ik heb de Johan Cruijff Academy gedaan maar bedrijfseconomie vond ik niet echt een uitdaging. Ik vond Culturele Antropologie een studie die bij mij paste, het viel in de praktijk lastig te combineren met het profvoetbal. Ik wil me nu voor de volle honderd

procent op het voetbal richten. Maar ik wil de studie wel weer een keer oppikken.”

Bij FC Dordrecht hoopt hij ook een hoop te leren. “Ik had bij AZ aangegeven dat ik graag verhuurd wilde worden om me verder te ontwikkelen. Het is een stapje terug om vervolgens weer een stap omhoog te maken. Wat dat betreft is Joris (van Overeem) mijn voorbeeld, we zijn allebei harde werkers en hij heeft zich inmiddels bewezen bij AZ.”
Het contract van Guus loopt dit seizoen af bij de Alkmaarders, een spannende tijd dus. “Het is afwachten of AZ met mij door wil gaan.
Ik kan me nu bij FC Dordrecht bewijzen, daarom wilde ik ook graag laten verhuren. Ik wil zelf opvallen maar bovenal winnen met het team.”

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.