Lee koestert punt als een kostbaar goed

De kritiek op de speelwijze maakte snel plaats voor tevredenheid over het resultaat. Trainer Henny Lee van FC Dordrecht koesterde de doelpuntloze remise in Den Bosch als een bijzonder waardevolle schat, die het perspectief op de play-offs intact hield.

,,Achteraf bezien is het een goed resultaat,” overzag Lee de gevolgen van speelronde 29 waarin de concurrenten FC Eindhoven, FC Volendam en Sparta Rotterdam verloren en FC Den Bosch dus op afstand werd gehouden. ,,Ik heb in ieder geval een ploeg gezien die keihard heeft gewerkt voor een goed resultaat. Dat was hier een deling en daar ben ik dan uiteindelijk ook tevreden mee.”

Lee liep echter niet weg voor de realiteit. Want na de 0-0 bij FC Zwolle en de belabberde voorstelling tegen Telstar was het spel van FC Dordrecht bij Den Bosch vooral op tegenhouden gefixeerd. ,,Er zat veel spanning op de ploeg,” had de Utrechtse oefenmeester gesignaleerd. ,,We liepen te veel achteruit en hadden bovendien geluk dat we niet op achterstand kwamen. Dat had slechter voor ons kunnen aflopen.” Met het puntje kwam de Dordtse drang naar een seizoensvervolg niet onder vuur te liggen. ,,Maar het zal echt beter moeten willen we de play-offs halen in de komende weken,” aldus Lee, die Cecilio Lopes roemde vanwege zijn werklust. ,,Maar we zullen tegen AGOVV vrijdag wel een overwinning moeten neerzetten, want ik reken dat we nog negen punten nodig hebben om ons doel te halen. Verdedigend zal ik aan de slag moeten, want ik reken dat we Bart van Muyen met een schouderblessure voorlopig kwijt zijn.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.