Laten we er vooral van genieten

Vrijdag 29 april speelt FC Dordrecht de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Sparta. Bij de laatste training voor het duel was trainer Harry van den Ham vooral aan het toekijken.
Gérard de Nooijer, zijn opvolger, gaf de training als onderdeel van zijn examen Coach Betaald Voetbal. Een dubbel gevoel voor de trainer die morgen zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van FC Dordrecht speelt.

“Twee jaar geleden speelde ik ook de laatste wedstrijd tegen Sparta, hoe dat afliep weten we allemaal nog.
Nu is het heel anders gelopen voor ons, wat dat betreft ook mijn complimenten aan Sparta voor de prestaties van dit seizoen.
Als voetballer had ik nooit gedacht dat ik ooit trainer zou worden. Maar ik  bleek er al snel talent voor te hebben, dus zo ben ik er eigenlijk ingerold.
Wat ik na FC Dordrecht ga doen is nog open, wat dat betreft is alles mogelijk in de voetballerij.”

Het is afwachten over welke spelers Gérard de Nooijer beschikt volgend seizoen. Van den Ham benadrukt wederom dat het de afgelopen seizoenen een hoop spelers via FC Dordrecht zijn doorgebroken.
“Het budget is laag maar wat we kunnen bieden is een podium, daarin zijn we de afgelopen seizoenen ook zeer succesvol in geweest. Dit seizoen was Rangelo Janga weer zo’n speler die het via FC Dordrecht heeft gemaakt.
Een spits die voorheen niet veel scoorde en waarvoor weinig belangstelling was. Maar zijn mentaliteit, de wil om zichzelf elke keer te verbeteren, zijn doorzettingsvermogen heeft hem inmiddels op 20 goals gebracht.
Hij kan nu kiezen uit clubs maar hij heeft nog een contract voor een jaar. Als hij de stap zet moet het wel echt een club zijn waar hij de kans krijgt.”

De trainer wilde nog niks prijsgeven over de opstelling en tactiek tegen Sparta.
“In Rotterdam zullen ze niet zijn vergeten wat wij twee seizoenen geleden hebben geflikt, dus ze gaan niet achterover leunen. Wij moeten er gewoon flink tegenaan, in een vol stadion.
Daarom heb ik ze ook verteld dat ze vooral moeten genieten.”

De supportersvereniging organiseert een fiets-, bus- en autocombi naar het Kasteel.
Donderdag 28 april kunt u zich hiervoor nog aanmelden in het Supportershome tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
Alle informatie vind u via deze link.

Foto: Erwin Spek

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.