Late goal Kalisse redt punt voor ineffectief FC Dordrecht

Evenals vorig seizoen leverde een late treffer van Moussa Kalisse FC Dordrecht een punt op bij het bezoek aan FC Emmen (2-2). Maar op basis van de kansenverhouding deden de bezoekers zich, evenals drie dagen eerder bij SC Cambuur, flink tekort aan de Meerdijk.

,,Ik kom aan twee handen vol kansen op mijn papiertje,” sprak trainer Henny Lee na de uitkomst in het Univé Stadion. ,,Daarom is mijn gevoel ook dubbel. Met die gelijkmaker vlak voor tijd moesten we misschien nog blij zijn, maar daarna kregen we nog twee kansen om onszelf nog meer te belonen. Emmen kreeg misschien drie kansen en scoorde tweemaal uit situaties waar we te makkelijk de doelpunten weggaven.”

Drie dagen na de 3-0 uitnederlaag bij SC Cambuur had het elftal van FC Dordrecht een ander, vooral Haags gezicht gekregen. Lee had namelijk een basisplek ingeruimd voor de ADO-huurlingen Kai van Hese en Santy Hulst. Ook de van een schorsing teruggekeerde Juanito Sequeira stond aan de aftrap. Die wijzingen waren ten koste gegaan van Nick Coster en Erik Quekel, terwijl de niet fitte Didi Longuet ontbrak in de selectie.

De mutaties hadden ook grote invloed op de veldbezetting. Bart van Muyen was vanuit het centrum van de verdediging naar de voor hem bekende rechtsbackpositie verhuisd, Guy Ramos was een linie gezakte en vormde samen met Tom Beugelsdijk het hart van de defensie. Het duo werd ter linkerzijde geflankeerd door Kai van Hese. De rol van controleur was toevertrouwd aan Sequeira in de rug van spelmaker Marcel van der Sloot, die na afloop last had van een nekblessure. Moussa Kalisse opereerde in een systeem met twee spitsen samen met Cecilio Lopes. Vanaf rechts op het middenveld speelde Hulst.

Evenals bij Cambuur leverde FC Dordrecht een sterke eerste helft af, waarbij de gasten initiatief durfden te nemen. Alleen Juanito Sequeira, die in balbezit of in de voortzetting louter balverlies leed, had duidelijk moeite om na zijn schorsing de draai weer te vinden. De bezoekers kregen kansen maar het rendement bleef weer uit. Van Hese (volley), Beugelsdijk (kopbal) en Kalisse (schot) verzuimden de trekker over te halen. De beloning kwam toch: in blessuretijd knalde Bart van Hintum de openingstreffer binnen.

Emmen gaf na rust een lesje in effectiviteit via twee bijna identieke goals: Hans Denissen legde tweemaal de bal panklaar op de hoofden van respectievelijk Tjaronn Chery en Eldridge Rojer, die veel te gemakkelijk raak konden koppen. Het liedje van Leeuwarden, genoeg kansen maar geen Dordts rendement, leek zich te herhalen. Met aanvallende wissels trachtte Lee het tij nog te keren. Shayron Curiel, wiens eerste actie – twintig tellen in het veld – bijna een treffer opleverde, en Erik Quekel kwamen en de druk op de Drentse vesting werd opgevoerd. Kalisse redde uiteindelijk alsnog een punt voor FC Dordrecht, maar daarmee was de koek nog niet op. Kalisse (te ver uitgeweken naar rechts) en Guy Ramos (kopbal naast) hadden zelfs nog de driepunter veilig kunnen stellen.

FC Emmen: Zeinstra; Piesche, Fischer, Zimmerman, De Vries (69. Stolte); Denissen, De Groot, Velda, De Visscher (68. Ter Heide); Chery, Rojer.

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Van Muyen, Beugelsdijk, Ramos, Van Hese; Hulst (74. Quekel), Sequeira (84. Huymans), Van der Sloot, Van Hintum (74. Curiel); Kalisse, Lopes.

Bijzonderheden: Arbiter Lindhout gaf geel aan Sander Fischer en Tjaronn Chery van FCEmmen en Santy Hulst en Moussa Kalissevan FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar
Foto: bron www.fcemmen.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.