Lastige keuze tussen de palen

Van der Ploeg en Doedée maken het Bos niet makkelijk

Gert Kruys en Henny Lee hadden de nodige hoofdbrekens en Theo Bos komt voor hetzelfde dilemma te staan. De keuze voor de positie tussen de palen bij FC Dordrecht, met Stef Doedée en Nick van der Ploeg als gegadigden, zal niet makkelijk zijn. Beide doelmannen acteerden sterk in het met 2-1 gewonnen duel tegen FC Oss.

Bos week bij het laatste optreden op het terrein van WNC in Waardenburg af van het normale procédé. Doedée en Van der Ploeg mochten beiden een helft keepen en waren niet op een fout te betrappen. De concurrentiestrijd tussen de keepers, die de voorbije seizoenen al in alle hevigheid woedde, is ook in de aanloopperiode naar de voetbaljaargang 2011-2012 pittig. ,,De mannen maken het me absoluut niet makkelijk. Mooi dat ze zo gelijkwaardig zijn, maar ik zal toch binnenkort de knoop door moeten hakken samen met keeperstrainer Rody Hoegee,” constateerde Bos na afloop.

Doedée mocht de eerste 45 minuten tegen FC Oss spelen bij FC Dordrecht, dat in vergelijking met het duel zonder waarde van drie dagen eerder bij Dilettant negen dezelfde spelers telde. Nick Coster kreeg het shirt met de nummer tien aangemeten, maar speelde niet als vormgever bij het aanvankelijk rommelig acterende Dordtse span dat het met drie middenvelder lastig had tegen de Brabantse ‘ruit’. Coster elimineerde zichzelf reeds voor rust door tweemaal geel te ‘pakken’. Eerst smoorde hij ten koste van een pittige overtreding een counter van de gewezen topklasser. Nog voor de pauze haalde het vaatje buskruit door richting Roy de Ruiter, goed voor het tweede gele kartonnetje van arbiter Van den Kerkhof en dus een uitsluiting.

De wedstrijd was daarmee de nek omgedraaid, al kende het gedecimeerde FC Dordrecht vlak voor de kantwissel en meteen na terugkeer uit de kleedkamer de beste fase. Het leidde tot de openingstreffer van Jessy Mayele. Van der Ploeg had de plek ingenomen van de foutloze Doedée en verrichte knappe reddingen. Alleen op de gemakkelijk gegeven penalty, Josimar Lima zou Mark Redshaw hebben vastgehouden in het strafschopgebied, van voormalig Dordtenaar Marcel van der Sloot – hij oogde opmerkelijk fit – en een inzet op de paal van Cees Keizer moest Van der Ploeg het antwoord schuldig blijven.

In ondertal registreerde FC Dordrecht zelfs nog de overwinning dankzij een prettige invalbeurt van Renaldo Jongebloet. Amper vijftien tellen binnen de lijnen als vervanger van Giorgio Achterberg haalde de Noord-Hollander uit en veranderde Cecilio Lopes de bal voldoende van richting om binnen te rollen.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée (46. Van der Ploeg); Gielisse, Versluis, Lima, Patijn (46. Amevor); Post, Coster, Vlasblom (46. Köksal); Rijsdijk (46. Mayele), Lopes (83. Van Beers), Achterberg (82. Jongebloet).

Bijzonderheden: Arbiter Van den Kerkhof gaf tweemaal geel (dus rood) aan Nick Coster en voorts waren er gele kaarten voor zijn FC Dordrecht-collega’s Giorgio Achterberg en Kevin Patijn.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.