Lars Veldwijk toont zich meer dan sterk aanspeelpunt

Lars Veldwijk sprak na de winst op SC Veendam dat hij als centrumaanvaller van FC Dordrecht een sterk aanspeelpunt wil zijn. Maar de huurling van FC Utrecht is, zo bewees hij gisteravond in het GN Bouw Stadion, veel meer dan dat. Met twee echte spitsengoals velde hij de opponent uit de Groningse veenkolonie.

Dus waren er veel handen om te schudden en knuffels en kussen van zijn familie en vriendin. ,,En toch vond ik dat ik voorbije maandag tegen FC Den Bosch, toen ik één keer scoorde, beter uit de verf kwam,” toonde Veldwijk zich zelfkritisch. ,,In deze wedstrijd had ik er wel drie moeten maken. Dat blijft dan nog even in het vat zitten, want ik heb voor mezelf de lat hoog gelegd en gezegd dat ik vijftien keer wil scoren dit seizoen.”

Tegen FC Den Bosch baalde Veldwijk nog omdat hij aanvankelijk op de bank moest starten. De blessure van Rogier Molhoek bracht hem toch een basisplaats. ,,Een geluk bij een ongeluk, want ik heb me meteen over mijn teleurstelling heen kunnen zetten,” blikte hij terug. ,,En met zes punten in vijf dagen hebben we gewoon een prachtige week, met ook nog eens drie treffers op mijn naam.” Trainer Harry van den Ham koesterde de tweede zege in successie én het werk van technisch manager Marco Boogers. ,,Ik denk dat we een mooie groep hebben staan, waar best wat van verwacht mag worden. Ik moet SC Veendam een compliment maken voor de geleverde tegenstand, maar ik denk dat wij het na de gelijkmaker heel goed hebben opgepakt. We staan zelfs boven De Graafschap en dat heeft misschien wel een tienvoudige begroting dan FC Dordrecht.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.