Laatste wedstrijd voor de play-offs,

Speelronde 38 van de Keuken Kampioen Divisie. Normaal een setting voor de meest spannende alles-of-niets wedstrijden. Bij Jong FC Utrecht – FC Dordrecht zal dat iets minder het geval zijn, beide ploegen kunnen niet meer verplaatsen op de ranglijst. Maar treur niet, er is nog genoeg om voor te spelen.

Jong FC Utrecht
De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Met het slechtste doelsaldo en dus ook het laagste puntenaantal heeft de belofteploeg uit de Domstad geen potten kunnen breken dit seizoen. Het lijkt veel op vorig jaar. Jong FC Utrecht (25 punten, 31 goals) heeft een overwinning en twee doelpunten nodig om op evenveel punten en goals te eindigen als in 2022/23. (28 punten, 33 goals). Aan FC Dordrecht om dat natuurlijk tegen te houden. Topscorer bij de Utrechtenaren is Jesse van de Haar. De centrumspits wist dit seizoen zes keer te scoren. De vorige wedstrijd van Jong Utrecht was een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap. Een makkelijke wedstrijd wordt het niet voor de Dordtenaren dus.

FC Dordrecht
Dordrecht kijkt terug op een gelijkspel tegen Willem II en hoopt met een overwinning richting de play-offs te gaan! Met FC Dordrecht gaan er 100 trouwe supporters mee! Mathis Suray is nogsteeds topscorer van de ploeg met dertien goals. Jari Schuurman heeft de meeste assists op zijn naam staan, namelijk negen.

Onderlinge balans
De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is vijftien keer gespeeld. De Schapenkoppen wonnen zes keer, vier keer is het gelijk geëindigd. Jong FC Utrecht heeft vijf keer de punten mee in de bus genomen.

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Luuk Timmer, hij floot onder andere de gewonnen bekerwedstrijd tegen VV Lisse. De assistent-scheidsrechters zijn Pelgöm en Ter Hoeve. De rol als vierde official wordt ingevuld door Drost.

Niet in het stadion?
De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN Extra en wordt meegenomen in het schakelkanaal van ESPN. Ook is er een live X-verslag.

Dordts Minuutje

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.