Kunstgras in gebruik genomen

In recordtempo  is in het stadion van FC Dordrecht een kunstgrasveld van GreenFields met TenCate-vezels aangelegd. Vrijdag trainde de selectie voor het eerst op het nieuwe veld in het stadion.

Zaterdag 20 juli wordt de eerste wedstrijd op kunstgras gevoetbald,  een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord.

‘Record in handen’
Dat het kunstgrasveld binnen twee weken bij FC Dordrecht is aangelegd, is een bijzondere prestatie en vooral te danken aan de vruchtbare samenwerking tussen alle partijen die bij de aanleg van het veld zijn betrokken. Ad Heijsman is verheugd dat alle betrokkenen het belang inzien van die voortvarende aanpak: “In twee weken een compleet nieuw veld installeren, dat is bijna te mooi om waar te zijn. Ik denk dat wij hier in Dordrecht deze week het wereldrecord kunstgrasleggen in handen krijgen”. Hans Eijkenbroek, voormalig international en tegenwoordig hersteltrainer bij FC Dordrecht reageerde ook enthousiast: “Ik vind het mooi spul.” En ook de supporters die een kijkje kwamen nemen waren positief gestemd: “Ongelooflijk, ik had nooit verwacht dat het stadion zo snel alweer groen zou kleuren. Het lijkt net of ik het gras gewoon kan ruiken.”

Met de aanleg van het kunstgrasveld gaat FC Dordrecht een nieuwe fase in. De club verwacht in 2015 te kunnen beginnen met de bouw van een nieuw stadion. Dat zal verrijzen naast het huidige stadion aan de Krommedijk in Dordrecht. Daarvoor worden natuurgras trainingsvelden opgeofferd. Met de aanleg van een kwalitatief kunstgrasveld in het stadion wordt dat offer teniet gedaan. Ad Heijsman vult aan: “De selectie traint vanaf nu  in het stadion op haar eigen veld. Alleen daar al kijken de spelers enorm naar uit”.

Als op vrijdag 2 augustus de Jupiler League weer start, spelen momenteel acht van de twintig Eerste Divisie clubs hun thuiswedstrijden op kunstgras. Met het kunstgras wil het CED zowel de aantrekkelijkheid van de wedstrijden in de Jupiler League verhogen als de bespeelbaarheid van de velden tijdens de winterperiode vergroten.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.