Kruys snel weer thuis in Dordt

Met een 0-6 triomf op zondaghoofdklasser Nieuwenhoorn zette FC Dordrecht een prestatief accentje bij een geslaagd trainingskamp in Hellevoetsluis. Een trainingskamp dat de net aangetreden interim-trainer Gert Kruys toonde dat hij uit een groot arsenaal kan putten.

Het beeld deed vertrouwd aan: Gert Kruys als technisch verantwoordelijke op de bank bij FC Dordrecht. Aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis nam Kruys, voor het eerst sinds 23 april 2010 toen hij met een 3-2 triomf op FC Volendam afscheid nam na een dienstverband van vier seizoenen, zijn plek op de coachplek bij FC Dordrecht weer in.

De sparringpartij tegen Nieuwenhoorn, waarin FC Dordrecht lange tijd een uitermate gretige indruk maakte, vormde het eerste wedstrijdmeetmoment voor Kruys bij zijn rentree bij de Krommedijkclub. ,,Het is me tijdens dit trainingskamp en de wedstrijd nogmaals duidelijk geworden dat FC Dordrecht een sterke en talentvolle selectie heeft,” uitte de oefenmeester zijn bevindingen. ,,We hebben lekker en pittig kunnen trainen en in de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn, dat gewoon een goede hoofdklasser is, lieten we desondanks goed combinatiespel, frisheid en fraaie goals zien. De speelwijze ligt vast, daar hoef ik niets aan te veranderen dan misschien wat eigen accenten leggen.”

Kruys had op Josimar Lima, die met Kaapverdië in voorbereiding is op de aanstaande Afrika Cup, alle spelers aan boord in het trainingskamp. Als alles fit is bij de huidige nummer vier van de Jupiler League dan zijn de opstellingsmogelijkheden legio. Met de (aanstaande) terugkeer van Wilmer Kousemaker, die na rust zijn opwachting maakte en regelmatig strooide met fijne passes, neemt de concurrentie op het toch al sterk bezette middenveld nog meer toe.

Maar ook in de laatste linie is er keuze te over, zelfs als Josima Lima – voor wie concrete belangstelling uit het buitenland is – niet meer zou terugkeren. In deel één vormden Mawouna Amevor en Danny Post het centrale duo, na de pauze schoof Post door naar het middenrif en kwam Ricardo Samoender in het hart van de verdediging te spelen. Marvin Peersman en Jeffry Fortes wisselden elkaar af als linksback, een positie waar ook Samoender nog kan spelen.

Voorin scoorde het gestarte spitsentrio Veldwijk, Kalisse en Mendes Rodrigues in totaliteit en mocht in deel twee Michael Potkamp (ex-Nieuwenhoorn) ook nog een treffer meepikken van het doelpuntensextet. Kruys zag dat het goed was, maar was open over zijn hoogtepunt van het trainingskamp. ,,Het mooiste moment was voor mij dat ook Theo Bos ons bezocht en met Marco Boogers, Duco Bolte en mij een potje kaarten speelde.”

Scoreverloop: 26. Lars Veldwijk 0-1, 36. Garry Mendes Rodrigues 0-2, 41. Moussa Kalisse 0-3, 43. Adnan Alisic 0-4, 48. Lars Veldwijk 0-5, 81. Michael Potkamp 0-6.
Opstelling FC Dordrecht: Hahn (46. Benavides); Gielisse (69. Den Hoed), Post, Amevor, Peersman (46. Fortes); Rijsdijk, Molhoek (46. Samoender), Alisic (46. Kousemaker); Kalisse (57. Potkamp), Veldwijk, Mendes Rodrigues.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.