Krommedijk: Tempel der sensatie

Het feest duurt voort. Aan het voetbalsprookje van 2013 wordt elke week een nieuw hoofdstuk toegevoegd. En het verhaal wordt alleen maar spannender en mooier. In de mistige herfstnamiddag was de volgelopen Krommedijk het decor voor een sensationeel spektakelstuk tegen Eindhoven waarin FC Dordrecht met een ultieme strafschop in de extra tijd alweer de volle winst naar zich toe wist te trekken: 4-3.

Het stadion explodeerde in een euforische vreugde toen Yoëll van Nieff vanaf elf meter zijn derde treffer van de avond op het scorebord knalde. De bekroning voor lef, veerkracht en strijd waarmee Dordt zich vanuit ogenschijnlijk geslagen positie naar de twaalfde seizoenzege had geknokt werd ovationeel gevierd.

FC Dordrecht tegen Eindhoven was een heerlijke wedstrijd geworden die het etiket ‘topper’ meer dan waarmaakte. Twee voetballende ploegen die voor de volle winst gingen maakten het publiek tot de grote winnaar. De veelzijdigheid van de huidige groep maakt FC Dordrecht tot de onbetwistbare lijstaanvoerder van de Jupiler League.

Het spektakelstuk aan de Krommedijk duurde anderhalf uur en vooral de door Van Boekel toegekende extra minuten. Dordrecht kende het meeste balbezit, maar de gasten waren het meest efficiënt. Bourdoucxhe (na een half uur) en de geslepen Donny de Groot (pal voor rust) verschalkten invaller-doelman Robbert te Loeke van dichtbij met het hoofd.

De 0-2 ruststand bleek echter slechts een spanningsverhogend element. Dordrecht kwam met verdubbelde energie terug uit de kleedkamer en zelfs de door Van Nieff getroffen paal had geen ontmoedigend effect. Even later schoot de Dordtse nummer 10 een vrije trap wel tegen het net: 1-2.

Vervolgens bleek de 1-3 nog niet de nekslag voor de veerkrachtige thuisploeg. Met Mayele als extra frontsoldaat werd de jacht geopend. Met vereende krachten werd Eindhoven tegen de muur gezet. Yoëll van Nieff kapte zich tussen drie tegenstanders vanaf de rechterkant knap vrij en knalde met een geweldige pegel de 2-3 in de kruising.

Jessy Mayele bracht de aanhang in extase met de gelijkmakende 3-3, maar de honger naar meer was bij de Dordtse sensatieploeg nog niet gestild. Rihairo knalde nog tegen de paal. De onstuitbare drang naar meer werd in de slotminuten alsnog bekroond toen Van Boekel naar onberispelijk naar de stip wees en Van Nieff zich tot matchwinnaar mocht laten bejuichen.

De Sint was nog maar net in het land, maar nu al beleefde Dordt een heerlijk avondje.

Scoreverloop: 0-1 Bourdouxhe (31), 0-2 De Groot (45), 1-2 Van Nieff (59), 1-3 De Groot (64), 2-3 Van Nieff (72), 3-3 Mayele (81), 4-3 Van Nieff (90+4/pen).

Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Fortes, Lima, Haddad, Peerman; Varela, Alisic (71. Mayele), Van Nieff; Meulens, Gladon, Danso (88. Snijders).

Bijzonderheden: Scheidsrechter Pol van Boekel gaf totaal 9 gele kaarten waarvan 2 aan Eindhoven-speler Bourdouxche (90+2). Aan Dordtse zijde gingen Meulens, Lima en Gladon op de bon.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “FC Dordrecht – FC Eindhoven”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.