Krommedijk bejubelt glorieuze overwinning

De thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste Eindhoven ontaarde in een indrukwekkende 4-0 voor FC Dordrecht. In een meeslepend duel speelde de ploeg van Michele Santoni met passie en reikte het tot een voor de eigen aanhang vermakelijk hoogte. De ongekende score bracht het gezellig gevulde Matchoholic Stadion in euforische stemming.

Het vertrek van clubtopscorer Balde was intern even de twijfel wie nu voor de doelpunten zou moeten gaan zorgen. Het antwoord was vrijdagavond snel gevonden: Tidjany Touré. De jonge Fransman deed zijn voormalig ploeggenoot met twee treffers direct vergeten.

Na de komst van de ervaren Tim Receveur, die op het middenveld een uitstekend debuut maakte, had Santoni voor het eerst voor een 4-3-3 formatie gekozen. Daarin was ook plaats voor Pepijn Doesburg in plaats van de geblesseerde Longo. De spits maakte zijn uitverkiezing na tien minuten al waar met een bekeken openingstreffer. Die 1-0 was ook terecht voor Dordrecht dat goed uit de startblokken was gekomen.

De intensiteit waarmee de Schapkoppen de strijd met Eindhoven aangingen was hartverwarmend om de haperende tegenstander ver uit de buurt van Liam Bossin te houden. Op slag van rust liet Tidjany Touré het stadion voor de tweede keer juichen. Jaymillio Pinas bediende de Feyenoord huurling met zijn tweede assist van de avond waarna Touré met een fraaie krul in de bovenhoek de 2-0 noteerde.

Ook in de tweede helft liet FC Dordrecht het publiek genieten. De duels bleven scherp en omdat de Belgische scheidsrechter Allaerts zo veel als mogelijk liet doorvoetballen werd het gewoon een heerlijk potje. Eindhoven probeerde daarin mee te doen, maar kon alleen van afstand iets ondernemen. Alle pogingen vonden echter een einde bij Bossin. Aan de overkant bleef Dordt gevaarlijker. In de 66e minuut bekroonde Touré zijn sterke optreden met een tweede doelpunt. Op aangeven van Jari Schuurman schoot hij van dichtbij de 3-0 tegen het net.

Het heerlijk avondje was daarmee nog niet voorbij. Het spel bleef boeiend en Dordt wilde meer. De beloning kwam er ook. Met de rentree van Vincent Schippers voor de goed spelende Aberkane en het debuut van Joey de Bie op de plaats van de gretige Pepijn Doesburg boette FC Dordrecht niets aan kracht in. De jonge spits uit de Onder-21 selectie was gelijk dichtbij zijn eerste treffer, maar de 4-0 kwam alsnog. Op aangeven van Benjamin Reemst kon Mauro Savastano van dichtbij de bal in het doel schuiven. De grootste score in bijna zeven jaar werd luid toegejuicht op de Krommedijk.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (82. Schippers), Van Huizen, Van der Avert; Schuurman (82. Smolarczyk), Reemst, Receveur; Pinas (67. Savastano), Doesburg (82. De Bie), Touré (74. Miceli).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.