Kris kras over het veld

Multi-inzetbare Nick Coster speelt waar nodig

Van linksback naar rechterspits: een groot verschil binnen een elftal, een kleine stap voor Nick Coster. De energieke terriër heeft zich ontpopt tot dé multi-inzetbare speler bij FC Dordrecht, die waar nodig in dienst van het elftal acteert. ,,Het maakt me niet uit waar, als ik maar speel.”

,,Het is mijn mankement, maar ook mijn sterke punt,” kan de 26-jarige Nick Coster lachen om de constatering dat hij multifunctioneel is en zich kriskras over het veld beweegt. ,,Ik kan op verschillende posities uit de voeten. Maar linksback is niet zo mijn ding. Ik speel liever, zoals nu in een 4-3-3-systeem, aan de buitenkant op links of rechts. Daar voel ik me het prettigst bij. Diepte maken, in de bal komen, de flank bestrijken. Ik ben geen scorende aanvaller. De afgelopen seizoenen pakte ik steeds één doelpuntje mee. Dit seizoen staat de teller op drie.”

Maar waar Coster ook speelt, het is altijd met dezelfde dosis energie. ,,Ze worden hier op de club wel eens gek van me, ik ben enorm druk. Sommigen denken dat ik adhd heb. Maar ik moet gewoon mijn energie kwijt. Dat heb ik het sterkst als ik inval. Dan stroomt de adrenaline, wil ik me waarmaken.”

Maar de voetballer vol vuur, de speler die nooit versaagt en altijd ervoor gaat, heeft ook een rustige, gevoelige kant die weinigen kennen. ,,Ik ben een enorm familie- en vriendenmens. Op mijn arm staat een tatoeage met de initialen van mijn ouders en van mijn zus. En op mijn buik staat ook nog een tatoeage die naar mijn ouders verwijst. Ik vind het belangrijk, familie en vrienden om me heen en ben een gezelschapsmens. Komende zondag ga ik bijvoorbeeld met vrienden ADO – Feyenoord kijken. Ja, ik kom nog steeds graag bij mijn oude cluppie.”

Inmiddels is Coster al vier jaargangen actief aan de Krommedijk. Evenals vorig seizoen ontving hij evenwel voor 1 april een brief waarin stond dat zijn contract formeel is opgezegd. Vorig jaar kon hij na terugkeer van zijn vakantie alsnog een verbintenis ondertekenen. ,,Dit jaar heb ik die brief ongeopend gelaten. Ik wist al wat er in stond en maak me er ook geen zorgen over. Er is al contact geweest met FC Dordrecht. Eerst is de competitie belangrijk, dan zien we wel verder. Ik wil eerst met FC Dordrecht de nacompetitie halen.”

Nick Coster weet wat het is om aan te schuiven bij het ‘toetje’. ,,Ik was erbij toen ADO via de nacompetitie promoveerde. Ik speelde geen wedstrijd, maar het was geweldig om mee te maken. Enkele seizoenen geleden met FC Dordrecht, onder Gert Kruys, wonnen we bijna alles na de winterstop en gingen we ook de play-offs in. Eerst schakelden we TOP Oss uit, daarna strandden we tegen Roda JC hoewel we in beide wedstrijden absoluut winstkansen hadden. Het was prachtig om mee te maken en wil het graag weer beleven. En ik geloof ook dat we het zeker gaan halen. Met onze jonge groep zou dat echt geweldig zijn. Dit seizoen was voor mij ook een soort van reality check. Ik hoorde opeens tot de oudere jongens in de groep. Dat vond ik wel mooi.”

Een seizoen van ups en downs loopt langzaam ten einde. Nick Coster durft een evaluatie wel aan. ,,Het verschrikkelijke nieuws over de gezondheid van trainer Theo Bos heeft natuurlijk heel veel impact gehad. Ik ben een emotioneel mens, was er echt helemaal kapot van. Maar ik denk dat we er als groep kracht uit hebben geput.”

Coster maakt vanavond deel uit van een fitte selectie. Interim-trainer Virgil Breetveld kan ook over de herstelde Kevin Tano beschikken. ,,Iedereen is doordrongen van het belang,” aldus Breetveld. ,,We gaan tegen FC Oss voor de volle winst.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.