Kraker tegen ADO Den Haag

Eindelijk rolt de bal weer op de Krommedijk! Na de interlandpauze gaan we met frisse energie de wedstrijd tegemoet, waarin FC Dordrecht het opneemt tegen ADO Den Haag. Het belooft een spannende wedstrijd te worden want ADO Den Haag is nog ongeslagen in uitwedstrijden dit seizoen. De aftrap is om 20.00 uur.

 

ADO Den Haag

ADO Den Haag doet het goed in de Keuken Kampioen Divisie, momenteel bezetten de Hagenezen de vierde plek met 26 punten. Ze lopen slechts drie en zes punten achter op respectievelijk de tweede en eerste plaats, beide teams hebben echter al een wedstrijd meer gespeeld. Hoewel ze niet bekendstaan om een extreem hoog doelpuntenaantal – met 22 doelpunten gescoord – hebben ze ook een solide verdediging, waarbij ze slechts 15 doelpunten tegen hebben gekregen. Na twee gelijke spelen tegen Jong Ajax en VVV-Venlo behaalden de Hagenezen overwinningen tegen Noordwijk en Jong PSV. Hun laatste wedstrijd voor de interlandperiode eindigde echter in een 1-2 nederlaag tegen SC Cambuur. In uitwedstrijden dit seizoen is ADO Den Haag nog ongeslagen. Sterker nog, 18 van de 26 punten werden gepakt buiten Den Haag. Maar ADO bezit qua uitwedstrijden een nog veel indrukwekkendere statistiek, dit kalenderjaar werd er maar één uitduel verloren.

ADO Den Haag heeft met Henk Veerman een echte doelpuntenmaker in zijn gelederen. De spits, die overkwam van FC Volendam, maakte dit seizoen al acht doelpunten. Een andere speler die overkwam van de Palingboeren gaf de meeste assists, Daryl van Mieghem gaf al vier assists en scoorde drie keer.

ADO Den Haag en FC Dordrecht hebben verschillende spelers gezien die de overstap tussen beide clubs hebben gemaakt. Enkele bekende namen zijn Cor Lems, Nick Coster, Tom Beugelsdijk (op huurbasis), Giovanni Korte (op huurbasis) en Mike Havekotte (op huurbasis). De meest recente speler die deze overstap maakte, is Benjamin Reemst. Voordat hij besloot naar Dordrecht te vertrekken, speelde Reemst tien wedstrijden voor het eerste elftal in Den Haag. In het seizoen 2022/2023 kwam hij tot 34 optredens voor FC Dordrecht, waarbij hij twee assists leverde.

 

FC Dordrecht

De ongeslagen reeks van FC Dordrecht kwam ten einde met een nederlaag in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode. Na twaalf opeenvolgende wedstrijden werd er voor het eerst weer verloren, met een score van 1-4 tegen Jong PSV, dat te sterk bleek voor het team van Michele Santoni. Ondanks deze nederlaag staat FC Dordrecht op de achtste plaats met 22 punten en is, afgezien van SC Cambuur, de ploeg die het meest heeft gescoord in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor FC Dordrecht zijn meerdere spelers heel belangrijk. Rene Kriwak heeft al zes keer gescoord in de Keuken Kampioen Divisie en gaf daarbij één assist. Aanvoerder Mathis Suray heeft vijf doelpunten op zijn naam staan en leverde drie assists. Jari Schuurman gaf al zeven assists en scoorde één keer. Dit laat zien dat FC Dordrecht een echt team is en hiermee veel kan bereiken.

 

Onderlinge balans

In de afgelopen tien ontmoetingen slaagde FC Dordrecht er slechts tweemaal in om te winnen. Twee keer eindigden de wedstrijden in een gelijkspel, terwijl de overige wedstrijden verloren werden. Vorig seizoen resulteerde het thuisduel tegen ADO in een 0-1 nederlaag, terwijl de uitwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

 

Scheidsrechter

Wouter Wiersma leidt de wedstrijd, bijgestaan door assistent-scheidsrechters Weterings en Van Westen, terwijl Lodeweegs fungeert als vierde official. Wiersma heeft eerder één keer de Dordtenaren gefloten, namelijk het vorige seizoen toen FC Dordrecht thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen Helmond Sport.

Kom jij vrijdag naar de Krommedijk om de Dordtenaren aan te moedigen? Koop je ticket via tickets.fcdordrecht.nl

(Let op: De wedstrijd is een B-wedstrijd, kaartjes zijn alleen verkrijgbaar met een club- of seizoenskaart.)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.