Krachteloos Dordt kan geen potten breken

Tegen Almere bleef FC Dordrecht voor de zesde keer in dit nog prille kalenderjaar met een minimaal verschil aan de verkeerde kant van de score: 0-1. Het vierde verlies op rij zorgde op de Krommedijk voor fronsende blikken want in het kansarme duel duurde het tot in de late slotfase eer de thuisploeg enigszins in de buurt van het doel van de tegenstander kon komen.

Qua vermaak viel er in het kille Matchoholic Stadion vrijdagavond weinig te beleven. Het gebeuren voor rust verdiende al helemaal geen lovende commentaren. Dordrecht was te passief en wachtte bij voortduring op wat Almere zou gaan doen. In die eerste rondgang wisten zij hun hoge klassering ook niet waar te maken, het doelpunt van Limbombe kwam feitelijk uit het niets maar bleek uiteindelijk wel het beslissende wapenfeit.

Met dit keer Reemst en Toure op de flanken (maar zonder de geschorste Van Huizen en Longo) bleef de aanval de minst gebruikte linie. De Dordtse voorwaartsen werden daarvoor niet, of veel te weinig, bereikt. De minimale score hield de wedstrijd ogenschijnlijk nog spannend, maar de gasten behoefden niet al te veel moeite te doen om de (te makke) Schapekoppen bij de eigen veste vandaan te houden.

Andermaal was Liam Bossin de beste man aan de kant van FC Dordrecht, en eigenlijk zegt dat al genoeg. Ook in de slotfase, toen de tijd al lang aan het dringen was, ontbeerde de ploeg van Santoni de echte overtuiging en wilskracht, maar vooral ook vernuft om alsnog enig puntgewin te behalen. Alle goede bedoelingen ten spijt.

Door de overwinning behaalde Almere de eerste plaats in de derde periode en kan daar volgende week wellicht de champagne ontkurkt worden. Voor Dordt wacht een volgende thuiswedstrijd tegen De Graafschap waar opnieuw iets geprobeerd kan worden.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane, El Azzouzi, Van der Avert, Brito (53. Savastano); Schuurman, Çetin (84. De Bie), Receveur; Reemst (68. Camara), Doesburg (46. Pinas), Toure.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.