Kousemaker wil er weer staan

De dag duurde zaterdag wel heel lang, vond Wilmer Kousemaker. Het was ook wat, na tien maanden blessureleed terugkeren in een competitiewedstrijd van FC Dordrecht. Op het veld zette de middenvelder de gezonde spanning om in energie. Wat jammer dat het nog 3-3 werd tegen FC Volendam.

In de kleedkamer was Kousemaker zo blij als een kind. “We stonden bij rust met 3-0 voor. Dit is wel heel lekker terug komen, dacht ik”, vertelt hij een paar dagen na zijn rentree. “Het is zonde dat we de klus niet hebben geklaard. Dat gevoel overheerste. Aan die 3-3 kunnen we nu niets meer doen. We hebben alleen op de komende wedstrijd invloed en dat is die tegen VVV-Venlo.”
De 28-jarige speler werd tegen FC Volendam na 78 minuten gewisseld. Dat was niet omdat hij het niet meer volhield. Trainer Harry van den Ham wilde wat meer risico gaan nemen, omdat het 3-3 was geworden.

“Lichamelijk gaat het prima met me. Gelukkig”, zegt Kousemaker. Hij is helemaal hersteld van achtereenvolgens de ziekte van Pfeiffer, een enkelblessure en een spierscheuring in zijn bovenbeen.

Vrijdag wil Kousemaker er weer staan. Dan spelen de Schapenkoppen de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. FC Dordrecht moet winnen om kans te maken op de koppositie in de Jupiler League. “Ik denk dat ik speel. Op basis van de eerste helft tegen FC Volendam is dat zeker een reële gedachte.

Topfit word ik met meer wedstrijden in de benen. Zaterdag speelde ik op zeker, op termijn hoop ik wat extra’s te kunnen brengen voor het team.”

Tekst:  Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.