Kousemaker herstelt langzaam

Sinds deze week loopt Wilmer Kousemaker weer dagelijks richting kleedkamer om zijn trainingskleding aan te trekken. “Het is nog niet veel hoor”, blijft de aanvoerder voorzichtig. “Ik loop alleen maar een paar rondjes rond het veld”.

Maar het begin is er in ieder geval weer. Kousemaker voelt zich ook iets beter en heeft weer wat kleur op zijn gezicht. De middenvelder heeft echter nog een lange weg te gaan en wil dit keer nog beter naar zijn lichaam luisteren.

Wilmer Kousemaker werd in januari getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Eind maart keerde hij terug in de selectie, maar in het restant van de competitie speelde Kousemaker nog maar één volledige wedstrijd, de 4-0 zege thuis tegen AGOVV op 6 april.

Aan het begin van de voorbereiding leek hij eindelijk helemaal fit, maar Pfeiffer bleek toch nog in zijn lichaam te sluimeren. Zes weken geleden kwam de volgende terugval, heftiger dan daarvoor. Diep beroerd van de vermoeidheid diende Wilmer Kousemaker te wachten tot het natuurlijke genezingsproces zijn werk zou hebben gedaan, een medicatie tegen de ziekte bestaat er immers nog niet.

“Ik voel me wel ietjes beter nu, maar over hoe lang het nog gaat duren, durf ik op dit moment helemaal niets te zeggen”, aldus Kousemaker.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.