Koude douche in Den Bosch

Vanavond speelden de Schapekoppen tegen FC Den Bosch in het Stadion De Vliert. De Blue White Dragons kenden een goede start van het seizoen maar de laatste tijd gaat het moeilijk. De afgelopen vijf wedstrijden kon FC Den Bosch slechts drie punten pakken. De ploeg van trainer Wil Boesen was er dan ook op gebrand om te winnen tegen de huidige periodekampioen.

FC Dordrecht begon het best aan de eerste helft. Een goeie steekbal in de diepte maar Mahmudov kan net niet bij de bal. De eerste kans van FC Den Bosch is een kopbal die net over doel gaat. De volgende kans kwam opnieuw van Dordt, Calcan zette zich goed door op links en gaf een voorzet maar Mutzers, maar die schiet naast. Bij een hoekschop van FC Dordrecht werd de bal bijna in eigen doel gewerkt door Biemans. Ook FC Den Bosch had een goeie kans maar het schot ging staalhard naast de goal. Calcan kwam naar binnen van zijn vertrouwde linkerflank en krulde de bal naar de kruising maar keeper Leijten hield met een mooie redding zijn netten schoon. Opnieuw twee goeie kansen na elkaar voor Dordt maar de bal geraakt er niet in. Bij een voorzet van links kon Groothusen de bal op zijn borst controleren maar zijn volley ging in de handen van de keeper. Scheidsrechter Christiaan Bax floot een onterechte penalty voor FC Den Bosch en Vossebelt schoot de bal rustig binnen.

De tweede helft begon met een afstandsschot van Gustavo Hamer. Opnieuw kreeg FC Den Bosch een dubieuze penalty en diezelfde Vossebelt wist de penalty om te zetten. Hamer probeerde opnieuw met een afstandsschot en ook Kok probeerde van afstand. Op een afstandsschot duwt Janssen de bal in de voeten van Blummel en die kan de bal gemakkelijk binnen trappen. Dordt is van slag door de tegengoals maar kon toch terug scoren via Boumediene die de bal in de kortste hoek schoot. Op de counter kreeg Van der Sande een enorme kans maar schoot onbegrijpelijk naast de goal. FC Dordrecht ging nog vol voor een tweede goal maar het aanvallende spel werd afgestraft door Felida die met een schitterend schot de 4-1 scoorde. Een wedstrijd op snel te vergeten hier in het koude De Vliert Stadion.

Volgende week staat er op zondag een wedstrijd gepland. FC Dordrecht zal het in het Riwal Hoogwerkers Stadion opnemen tegen Go Ahead Eagles. De Eagles kennen een moeilijk seizoen en ook vanavond werden punten verloren tegen Telstar. De eindstand werd daar 1-1.

Tot volgende week zondag!

Opstellingen
FC Den Bosch: Leijten(K); Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert (63’ Felida); Blummel, Van der Sande, Bouyaghlafen (76’ Azizov)

FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Hamer ©, Kok (74’ Bakker) , Calcan; Mahmudov, Groothusen (67’ Boumediene)

Doelpunten: 44’ Vossebelt 1-0, 51’ Vossebelt 2-0, 74’ Blummel 3-0,82’ Boumediene 3-1, 89’ Felida 4-1

Kaarten
Geel: 16’ Van der Winden, 43’ Hamer, 54’ Bouyaghlafen, 57’ Groothusen, 85’ Stankov
Rood: /

Foto’s: Proshots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.