Korte blij met rentree

FC Dordrecht heeft met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen Leonidas. Ricky van Haaren opende de score via een vrije trap. Donny van der Dussen scoorde vlak voor rust de gelijkmaker namen de Rotterdammers.

Volgens Ernie Brandts was het resultaat van het oefenduel niet het belangrijkst. “Je moet altijd waarde hechten aan een uitslag, want je wil altijd winnen. Deze wedstrijd was vooral bedoeld om iedereen ritme op te laten doen. We hebben een paar dagen hard getraind en dan is een wedstrijd spelen altijd goed.”

De oefenwedstrijd stond ook in het teken van de terugkeer van Giovanni Korte, hij maakte na bijna vier maanden blessureleed zijn rentree. De aanvaller speelde 45 minuten zonder pijn tegen Leonidas. “Ik ben blij dat ik er weer bij ben. Het is heel frustrerend geweest om alleen maar toe te kijken. Mede omdat het niet liep met de ploeg was het een hele zware periode, maar voor mijn gevoel gaat het steeds beter met het team. We hebben uitgesproken dat we er met zijn allen voor gaan,” aldus de opgeluchte spits.

De terugkeer van Korte doet Brandts goed. “We hebben nog maar weinig gescoord dus we kunnen elke positieve actie van hem gebruiken. Het is moeilijk om te zeggen hoe groot zijn gemis is geweest, maar hij is een gevaar voor elke verdediging. We kennen allemaal zijn kwaliteiten. Hij is snel en heeft scorend vermogen,” aldus Brandts.

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft ging FC Dordrecht op trainingskamp in Hellevoetsluis. Brandts: “Daar hebben wij geen spijt van. Integendeel zelfs. Het gaat om de trainingsintensiteit en het samen zijn.  Overal heb je namelijk velden. We hebben enkele versterkingen erbij en gaan met veel vertrouwen de tweede seizoenshelft in.”

FC Dordrecht speelde met de volgende opstellingen:

Eerste helft: Kurto, Haddad, King-Ojo, Gosens, Lieder, Korte, Van Overeem, Klaiber, Van Haaren, Steenvoorden, Lima.
Tweede helft: Te Loeke, Troost- Ekong, Lima, Van Deelen, Pisas, Van Haaren (’75 /Gosens), Touré, Alisic, Ten Voorde, Meulens, Slory.

Foto’s: Martin Berkhout

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.