Kopje onder in Doetinchem

De eerste serieuze krachtmeting leverde voor FC Dordrecht nog niet veel wijsheid op. De Graafschap was duidelijk een maatje te groot in de deze fase en tikte redelijk eenvoudig een 4-0 op het scorebord.

Na een roerige Corona-week met veel afvallers én afgelastingen was het voor Michele Santoni vooral zaak een serieuze wedstrijd in de benen te krijgen. De basisopstelling telde de slechts acht beschikbare contractspelers, twee jeugdspelers en één testspeler (Noah Lewis) terwijl de zeskoppige bank enkel uit jeugd- en testspelers bestond. Al te veel conclusies kunnen er uit deze wedstrijd dus niet getrokken worden, behoudens dat er het nodige werk aan de winkel is.

De Graafschap (getraind door Dordtenaar Reinier Robbemond) was een uur lang heer en meester en het was aan doelman Liam Bossin te danken dat de score nog binnen de perken bleef. Een snelle openingsgoal van Ronald Baas en twee door Joey Konings strafschoppen zette de stand halverwege op 3-0. Vlak na de pauze bepaalde diezelfde Konings de eindstand.

Voor FC Dordrecht was het belangrijk dat Kevin Vermeulen na bijna vijf maanden zijn eerste wedstrijdminuten weer kon maken.

Opstelling: Bossin; Baggerman, Van Huizen, Lewis, Savastano; Vermeulen, Hölscher, Pascu; Wielzen, Polonius, Suray. (In de tweede helft kregen de jeugdspelers Van Vianen, Geijsen en Van Gennip speeltijd en werden de kwaliteiten van de testspelers Huybers en Van Geenen bekeken.)

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.