Koninklijk bezoek FC Dordrecht

Dinsdag 5 september was er hoog bezoek in het stadion aan de Krommedijk. Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven bezocht FC Dordrecht als voorzitter van Stichting Laureus.

Laureus Nederland wil de kracht van sport aanwenden om maatschappelijke problemen aan te pakken. Laureus Nederland ondersteunt projecten waarbij sport wordt ingezet als instrument voor het teweegbrengen van maatschappelijke veranderingen. Laat dat nou precies dezelfde missie zijn als waar MVO FC Dordrecht voor staat.

In het stadion vond de jaarlijkse start clinic van Alleen Jij Bepaalt (AJB) plaats voor de Hans Petri school. Alleen Jij Bepaalt is een gestructureerde vrijetijdsbesteding speciaal voor jongeren van 10 tot 14 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO. Hiermee wordt hulp geboden bij het maken van de juiste keuzes en worden de jongeren gesteund bij de weg naar volwassenheid.

Alleen Jij Bepaalt verlengt de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. Rolmodellen maken jongeren in clinics enthousiast voor honkbal, basketbal of voetbal en stimuleren ze lid te worden van een sportvereniging. Daar worden de jongeren minimaal een seizoen begeleid door geselecteerde trainers, die contact onderhouden met de school over de voortgang, met als doel: het realiseren van een positieve gedragsverandering.

De clinic bij FC Dordrecht werd gegeven door selectiespelers Gustavo Hamer, Antonio Stankov en Jordy Vleugels. Zij werden ondersteunt door ambassadeur Serdar Gözübüyük en samenwerkingspartner Stichting de Hoop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.