Kolkende avond op de Krommedijk

In een van de eerste tot de laatste minuut boeiende wedstrijd bleef FC Dordrecht fier overeind tegen Telstar. Op de goed gevulde Krommedijk golfde het spel anderhalf uur lang op en neer en toonde beide ploegen zich van hun beste zijde. Het aantrekkelijke schouwspel eindigde uiteindelijk in een nipte, maar verdiende 3-2 zege voor de thuisclub.

Telstar opende sterk, maar Dordt begon de score. De aalvlugge Garry Mendes was er als de kippen bij nadat Lars Veldwijk in eerste instantie nog op Cor Varkevisser was gestuit: 1-0. De voorsprong bracht het initiatief gelijk aan Dordtse zijde, maar ondanks twee handen vol doelpogingen bleef de score tot de rust ongewijzigd.

Direct na de pauze leek het weer mis te gaan. Roderick Gielisse maakte hands en Murphy vonniste vanaf elf meter: 1-1. De thuisclub was meteen weer bij de les en ging onverdroten op jacht naar doelpunten. Vier minuten later was het al raak. Moussa Kalisse bekroonde zijn eerste basisplaats met de 2-1 door met links loepzuiver vlak langs de paal binnen te schieten.

De dadendrang was hiermee nog niet gestild. Zelfs de tweede gele kaart voor Gielisse (rood) bracht daar aanvankelijk geen verschil in. Nog geen tien minuten later kon het stadion alweer juichen om een treffer. Dit keer was Jeffrey Rijsdijk de bejubelde man door in de mèlee voor het Telstar-doel het overzicht te bewaren en de 3-1 te noteren. Nu was het de beurt aan de gasten om de doelpuntenjacht kracht bij te zetten, de groen-witte verdediging gaf echter geen krimp. Sterker nog, uit één van de tegenaanvallen kon Mendes de beslissing definitief maken. De behendige aanvaller gunde de jubel echter aan één van zijn ploeggenoten, maar achtereenvolgens Alisic en Veldwijk lieten de megakans onbenut.

Gaandeweg beheerste Telstar steeds nadrukkelijker het duel, maar de inzet aan Dordtse zijde was hartverwarmend. De verdediging leek stoer overeind te blijven tot Korpershoek in de 82e minuut ongenadig van afstand uithaalde. De sterk keepende Hahn moest in de verre hoek het antwoord schuldig blijven: 3-2. Met vereende krachten bleef FC Dordrecht in de spannende slotfase overeind en mocht het vermoeid de huldigingen van de eigen aanhang in ontvangst nemen.

Scoreverloop: 1-0 Mendes Rodriques (13), 1-1 Murphy (48, pen), 2-1 Kalisse (52), 3-1 Rijsdijk (61), 3-2 Korpershoek (82).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse (56. Rode kaart, Lima, Amevor, Samoender; Molhoek (67. Post), Rijsdijk, Alisic; Kalisse (63. Fortes), Veldwijk (90+4, Mayele), Mendes Rodriques.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.