KNVB steunt stadionplannen FC Dordrecht

De KNVB steunt de plannen van FC Dordrecht om een nieuw stadion te bouwen. Bij monde van voorzitter Michael van Praag heeft de bond een warm pleidooi voor de Schapekoppen gehouden in de microfoon van RTV Rijnmond.

,,Als je als club een stap hoger wilt, dan begint dat met een nieuw stadion,” vertelt Van Praag. ,,Zonder uitzondering is dat wat de ervaring ons leert. Je zou denken dat je moet investeren in spelers, maar dat is eigenlijk pas stap twee.”

Van Praag was aanwezig op het business-event van FC Dordrecht. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst kwam ook het potentiële nieuwe stadion ter sprake, waarbij Van Praag een belangrijke rol voor de gemeente ziet weggelegd: ,,Voetbal is een sport waar de hele week over gesproken wordt. Dankzij FC Dordrecht blijft bij veel mensen de naam van de stad in gedachten hangen. Ik zou niet weten bij welke andere gelegenheden ik veel van Dordrecht hoor. Dus topsport is een uithangbord voor elke stad. De gemeente moet daarom helpen om het te verwezenlijken.”

Van Praag wil benadrukken dat hij hiermee niet doelt op financiële steun voor de exploitatie van de club. ,,Daar ben ik juist tegen. Dat kan je niet maken ten opzichte van de belastingbetaler. Maar als gemeente moet je ook zorgen voor een fatsoenlijke schouwburg, voorzieningen voor kunst en cultuur. En dat moet je ook doen voor de topsport en dus voor FC Dordrecht.”

Bron: RTV Rijnmond

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.