Knappe overwinning op de nummer twee!

FC Dordrecht beleefde een geweldige avond tegen Roda JC, er werd met 2-0 gewonnen van de Limburgers. Door deze overwinning staan de Schapekoppen nu op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met een wedstrijd te goed. De Oostenrijkse wonderspits, Rene Kriwak, wist met twee goals de Dordtenaren naar de overwinning te leiden. Mede door een rode kaart wist de ploeg van Santoni over de streep te trekken.

Bij FC Dordrecht zijn er geen veranderingen in de opstelling, Rocco Shein is nog steeds afwezig en dus begint Shiloh ’t Zand opnieuw in de basis.

In de openingsfase van de wedstrijd krijgen beide ploegen wat kansen. Nadat Segecic en Tsoungui namens FC Dordrecht gevaarlijk zijn is het aan de andere kant tweemaal Daneels die een schot lost. Plogmann weet de pogingen goed te keren, ook het schot van Ouaissa wordt gekeerd.

In de 35e minuut is het Rene Kriwak die de openingstreffer op zijn naam schrijft. Na twee opeenvolgende fouten in de Limburgse verdediging, onder andere het mistasten van Bucker, staat de Oostenrijker vrij voor het doel en schuift de bal binnen. Tot aan de rust is het, net als in de rest van de eerste helft, een tamelijk saaie wedstrijd. Beide ploegen krijgen een aantal kansjes maar deze leveren niks op. De grootste kans is nog voor Ilias Sebaoui die de bal tegen Bucker aan schiet.

De tweede helft begint hoopvol voor de Schapekoppen, Segecic en Kriwak komen al snel tot een kans maar beide keren redt Koen Bucker. Ook Walid Ould-Chikh krijgt een goede kans maar Plogmann weet goed te redden en in de rebound redt de Duitser opnieuw. In de 56e minuut zet Antef Tsoungui vanaf eigen helft een geweldige dribbel in. De centrale verdediger wordt niet afgestopt en kan de bal meegeven aan Segecic, de Australiër schiet net naast.

Sami Ouaissa krijgt in de 64e minuut de rode kaart te zien van scheidsrechter Puts. De speler gaat hard in tegen ’t Zand en komt hierbij te laat. Niet veel later is Roda ondanks de man minder wel gevaarlijk. De bal raakt de binnenkant van de paal en in de rebound weet Luca Plogmann te redden.

In de 79e minuut is het opnieuw Rene Kriwak die zijn waarde voor de club bewijst. Na een goede voorzet van Jari Schuurman werkt de Oostenrijker geweldig af met een bal achter zijn standbeen waarmee hij doelman Bucker te kijk zet. Direct na de goal brengt Santoni Korede Osundina in de ploeg die even later meteen een kans krijgt, wederom redt keeper Bucker. Ook Brito, Receveur en Smolarczyk mogen invallen. Hilton, ’t Zand en Van der Avert verlaten het veld. Even later krijgt Ould-Chikh een gele kaart nadat hij nogal gefrustreerd reageert, hij komt goed weg nadat hij even later weer erg geïrriteerd reageert.

Met bijna 2300 supporters in de ijzige kou mogen we tevreden zijn! Bedankt voor de aanmoedigingen en sfeer tijdens de wedstrijd! Zien we jullie maandag in Doetinchem? Koop je tickets op tickets.fcdordrecht.nl. (De wedstrijd is ook te zien op ESPN)

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Jop van der Avert (85. Bartek Smolarczyk), Antef Tsoungui, John Hilton (85. Elso Brito); Jari Schuurman, Shiloh ’t Zand (85. Tim Receveur), Mathis Suray; Adrian Segecic (73. Malhory Noc), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui (80. Korede Osundina)