Knap herstel

Met een aansprekende 0-2 overwinning bij VVV-Venlo keerde FC Dordrecht – voor tenminste dit weekend – terug aan de top van de ranglijst. In de voormalige Koel werd het een warm avondje waarin de spanning de boeiende wedstrijd een extra dimensie gaf.

Ten opzichte van een week eerder had Harry van den Ham in het centrum van de defensie de geschorste Ilias Haddad vervangen door William Troost-Ekong. Voor de rest had de coach de opstelling in tact gelaten. Zijn collega René Trost had met een waslijst aan blessures meer problemen, maar bleek toch een weerbaar elftal op de been te hebben gebracht.

Dordrecht pakte op basis van de eigen spelopvatting direct het initiatief en eiste het meeste balbezit voor zich op. De beste kansen waren echter voor de thuisclub. In de openingsfase hield Warner Hahn eerst zijn gewezen ploeggenoot Danny Post van scoren af en bewees met twee volgende knappe reddingen zijn belang voor de ploeg.

Het Dordtse veldoverwicht vertaalde zich na een kwart wedstrijd al op het scorebord. Troost-Ekong zette met een gewonnen kopduel op het middenveld Paul Gladon vrij in de richting van de door de Finse bondscoach gadegeslagen Mäenpää. Met een geslepen voetbeweging verschalkte Gladon de Venloose goalie voor zijn veertiende seizoenstreffer: 0-1.

De collectieve wilskracht bij de Schapekoppen etaleerde zich vlak voor rust toen rechtsbuiten Rihairo Meulens met een lange spurt de doorgebroken Joeri Schroijen achterhaalde.

Net als een week eerder had FC Dordrecht moeite met de herstart in de tweede helft. In een tumultueuze fase was VVV dichtbij de gelijkmaker, maar het miste de slagvaardigheid om werkelijk toe te slaan.

Met de lering van Volendam in het achterhoofd herpakten de Dordtenaren zich op tijd en heroverden de hegemonie. Het combinatiespel was bij vlagen indrukwekkend en tezamen met het enthousiasme van de Limburgse dadendrang maakte dat het kijkspel aantrekkelijk. De minimale marge hield bovendien de spanning tot in de extra tijd. Toen besliste de ingevallen Giovanni Korte met ook zijn veertiende seizoensdoelpunt de wedstrijd definitief: 2-0.

FC Dordrecht vierde een terecht feestje met de meegereisde aanhang. Door het verlies van Excelsior (0-1 tegen MVV) lijkt de titelstrijd zich in de laatste competitieweken tussen Dordt en Willem II te gaan beslissen.

Scoreverloop: 0-1 Gladon (23), 0-2 Korte (90+2)
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen, Altheer, Balkestein, Fleuren; Kruijsen, Türk, Post (75. Joppen); Gijzen, Rajcomar, Reimerink.
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Troost-Ekong, Steenvoorden, Peersman; Kousemaker (78. Vet), Ojo, Loen (78. Gosens); Meulens, Gladon, Danso (60. Korte).
Bijzonderheden: Higler gaf geel aan Reimerink, Rajcomar, Balkestein en Kruijsen van VVV-Venlo en aan Meulens en Steenvoorden van Dordt. Rood was er voor Altheer van VVV en assistent-trainer Gérard de Nooijer.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “VVV Venlo – FC Dordrecht”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.