Knallen tegen Eindhoven in strijd om promotie

FC Dordrecht speelt vanavond om 20:00 uur in het M-Scores stadion tegen FC Eindhoven. Aan de Krommedijk gaat FC Dordrecht proberen te revancheren na het gelijkspel tegen ADO Den Haag afgelopen maandag.

FC Eindhoven 

FC Eindhoven staat op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg is ook niet bepaald in vorm, van de afgelopen wedstrijden wisten de Eindhovenaren er slechts een te winnen, de meeste recente wedstrijd tegen Jong Utrecht. De ploeg van coach Willem Weijs heeft acht keer gewonnen, dertien keer gelijkgespeeld en negen keer verloren. Slechts twee ploegen voerden dit KKD-seizoen minder veranderingen door in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd ervoor dan FC Eindhoven (36), dat dit seizoen nooit meer dan drie wijzigingen aanbracht aan de basiself. Topscorer in Eindhoven is Ozan Kökcu, hij wist al tien keer te scoren. Evan Rottier heeft met een aantal van zeven de meeste assists.

FC Dordrecht

FC Dordrecht wist tegen ADO Den Haag niet te winnen. Hoewel een 2-2 eindstand iets was waar je van tevoren voor getekend had gaf het spelverloop je een compleet ander gevoel. Ondanks dat staat FC Dordrecht er weer super voor. De Dordtenaren bestrijken de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en wisten van de afgelopen vijf wedstrijden vier te winnen. FC Dordrecht kan voor het eerst vijf Eerste Divisie-duels in eigen huis op rij winnen zonder een doelpunt te incasseren, de enige andere keer dat de Schapekoppen dit vier thuisduels op rij lukte was in 1961. Mathis Suray maakte tien goals en gaf vijf assists dit Eerste Divisie-seizoen en kan de tweede FC Dordrecht-speler in de afgelopen vier seizoenen worden die bij meer dan vijftien KKD-goals betrokken is in één seizoen, na Stijn Meijer (18 in 2021/22). Dat maakt Suray ook meteen topscorer van FC Dordrecht. Jari Schuurman is met negen assists de koploper van dat lijstje. Afwezig is Tim Receveur, die is geschorst voor deze wedstrijd.

Onderlinge balans 

Deze affiche is al ruim 91 keer gespeeld, Dordrecht ging er 32 keer met de winst van door, Eindhoven 31 keer en 29 keer eindigde het in een gelijkspel. Ook het doelsaldo ligt bij elkaar. Die is namelijk +2 in het voordeel voor FC Dordrecht, dat 158 keer wist te scoren.

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Alex Bos. Assistenten zijn Ribbink en Kucukerbir. Vierde official is Surm.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN Extra. Natuurlijk is er weer een live X-verslag, ook zijn er nog voldoende tickets beschikbaar voor de wedstrijd op tickets.fcdordrecht.nl. Genoeg manieren om de Schapekoppen toe te juichen!

 

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.