Klinkende herstart van FC Dordrecht

In Eindhoven maakte FC Dordrecht een nieuwe start. Een week na het afscheid van de trainer werd een lange periode van gemengde gevoelens en dubbelde emoties afgesloten. Theo Bos zal nimmer worden vergeten, maar er moest wel weer gevoetbald worden. Met een klinkende 1-5 overwinning werd een passend eerbetoon bij elkaar geschoten.

De teruggekeerde Stef Doedée stond voor het eerst tussen de palen en Jeffry Fortes speelde centraal achterin op de plaats van de geschorste Lima. Voor de rest het trio Breetveld, Hoegee, Vos het elftal begrijpelijk ingevuld, al blijft het een even luxe en als lastige keuze om spelers van het kaliber Molhoek, Kousemaker, Kalisse en Idabdelhay niet in de basis te hoeven laten starten.

De start in het Jan Louwers Stadion was echter nog even van een geheel ander niveau. Binnen vier minuten kon Dordrecht opnieuw aftrappen nadat het zich simpeltjes door FC Eindoven had laten verrassen. De thuisclub was met een schijnbare dadendrang aan het duel begonnen en Marco Ospitalieri profiteerde attent van een plotseling verkregen doortocht: 1-0.

Het doelpunt werd met meer verbazing dan gejuich door eigen aanhang ontvangen. “Wat gebeurt hier nu?”, klonk het met een glimlach op de tribune. “Zoiets maak je hier nooit mee”.

De hekkensluiter van de Jupiler League mocht een kwartier lang de hoop koesteren en verzette zich met enthousiaste overgave tegen het naderende Dordtse overwicht. Het tempo in die fase was echter nog goed bij te benen.

Toch kwam de 1-1 niet zomaar uit de koude lucht vallen. Romario Kortzorg, de meest opvallende Schapekop, krulde vanaf links een voorzet richting eerste paal waar Vervoort onder druk van Lars Veldwijk zijn eigen doelman verschalkte. Hoewel de spits later bij de prettige leidende Martin van den Kerkhof nog met een knipoog een pleidooi hield de treffer op zijn naam te krijgen, mocht hij nog niet zijn tiende seizoensdoelpunt bijschrijven.

Tot aan de rust bleef het schouwspel een vriendelijk ogend onderonsje. Daarna zette Dordt het groeiende overwicht om in fraaie treffers. Met soms speels gemak combineerde het zich steeds vaker in de richting van Brahim Zaari. De keeper van Eindhoven (na afloop door de eigen supporters verkozen tot ‘minst slechte’ speler) hield vooralsnog echter stand.

Na een kwartier moest de doelman zich in vierde instantie toch gewonnen geven. Uit de flipperkast in het Eindhovense strafschopgebied kwam de bal in de buurt van Adnan Alisic die met een slimme hakbal het net wist te vinden: 1-2.

Het dappere verzet van Eindhoven was daarmee gebroken. Jeffrey Rijsdijk schoot de wedstrijd op slot na misschien wel de fraaiste Dordtse aanval. Op volle snelheid bekroonde de ijverige middenvelder de soepele combinatie met Andreas Luckermans met een droge schuiver in de hoek: 1-3.

Kort daarop beloonde aanvoerder Danny Post zichzelf met de 1-4. Met Kousemaker, Idabdelhay en Kalisse als gretige invallers ging het kansenfestival in het laatste kwartier onverdroten verder, maar de 1-5 viel pas in de extra tijd toen Lars Veldwijk koelbloedig zijn naam toch nog op het scorebord kon laten noteren.

Tevredenheid in het Dordtse kamp derhalve. Met de eerste overwinning in drie maanden brak de lach na een moeilijke periode weer door, vooral omdat FC Dordrecht bij vlagen het elan van voor de winter weer had getoond.

Scoreverloop: 1-0 Ospitalieri (4), 1-1 Vervoort (21/ed), 1-2 Alisic (61), 1-3 Rijsdijk (70), 1-4 Post (75), 1-5 Veldwijk (90+2).
Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Amevor, Fortes, Peersman; Rijsdijk, Post, Alisic (79. Kousemaker); Luckermans (87. Kalisse), Veldwijk, Kortzorg (84. Idabdelhay).

Foto’s: Proshots / CED

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.