Kilometervreter Ojo bloeit op

Funso Ojo is bijna koploper op het gebied van het aantal gemaakte kilometers. Niet die op het veld, maar die in de auto. Alleen Marvin Peersman moet een kwartiertje verder. Het is een hele rit van Antwerpen naar Dordrecht. Toch maakt hij hem vol enthousiasme.

In de auto heeft Funso Ojo vaak twee uur de tijd voor belangrijke bijzaken. Als ploeggenoot Marvin Peersman chauffeur is, doet hij een dutje, maken ze samen plezier of leest hij de krant. Vaak komt de Belg bij het wedstrijdverslag over FC Dordrecht zijn naam tegen. Want ja, hij is sinds zijn komst in de winterstop onomstreden in het team van Harry van den Ham.

Tweemaal moest hij het doen met een invalbeurt. Daarna begon hij vanaf de aftrap. Op de vraag of hij vrijdag speelt tegen FC Oss, antwoordt hij bevestigend. “Daar ga ik wel vanuit. Volgens mij is FC Dordrecht tevreden over me. We spelen sinds mijn komst iets verzorgder en iets volwassener. Daar heb ik op mijn manier mijn bijdrage aan geleverd.”

De manier van Ojo is hard werken. Zodra hij of Peersman de parkeerplaats oprijdt, telt presteren. “In de middag is het tijd om bij te komen. Dan heb ik niets om handen. Ik probeer alles te geven voor het voetbal en een stapje harder te zetten dan mijn tegenstander. Dat levert me een basisplaats op. Tenminste, dat is mijn mening.”

Vroeger dacht hij voetbal en zijn sociale leven makkelijk te kunnen combineren. Dat bleek niet zo te zijn, weet hij door ervaring. Zijn verleden bij PSV en clubs in België telt nu niet meer, Ojo kijkt liever vooruit. Hij voelt zich op zijn plek aan de Krommedijk. “Ik ben er financieel op achteruit gegaan en heb nu plezier. Dat was voor mij heel belangrijk, want plezier had ik minder bij Antwerp FC.”

Of de middenvelder komend seizoen blijft, weet hij nog niet. Er zijn meerdere clubs in hem geinteresseerd. De Belg houdt alle opties open. “Ik zou wel weer naar boven toe willen gaan, het liefst met FC Dordrecht. Het is geen uitgemaakte zaak dat ik vertrek als we niet promoveren.”

Eerst wil hij kampioen worden. “Ik sluit in dit stadion nog geen club uit. PSV? Als ze ooit zouden komen, zou ik luisteren, maar ik heb zeker geen stappenplan gemaakt om daar weer terug te komen. Mijn doel is om hogerop te komen, maar niet ten koste van alles. Plezier staat voorop.” En dat heeft hij nu. Al is het alleen maar in de auto van Peersman.

Tekst: Maarten de Jong
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.