‘Kijken wat er te halen valt’

Morgen is FC Dordrecht te gast bij de nummer vier van de eredivisie, Vitesse. Geen makkelijke opgave voor de Dordtenaren want de Arnhemmers hebben in eigen huis nog maar één keer verloren. De Schapenkoppen hebben vorige week echter bewezen dat het ook een keer mee kan zitten. Na een 2-0 achterstand knokten zij zich uiteindelijk naar een punt in Breda. De achterstand op nummer zeventien van de ranglijst, Go Ahead Eagles, is daardoor iets geslonken maar bedraagt nog zeven punten. Met nog vier wedstrijden voor de boeg tegen Vitesse, Cambuur Leeuwarden, Twente en Ajax lijkt handhaving in de eredivisie bijna onmogelijk.

Trainer Jan Everse, die afgelopen week zijn contract bij FC Dordrecht met een seizoen heeft verlengd, beseft de moeilijkheid van de klus in het Gelredome.
,,Vitesse is al elf wedstrijden op rij ongeslagen en dat is niet voor niets,’’ stelt de Rotterdammer. ,,Een makkelijk voetballende ploeg, met veel kwaliteit voorin. Het heeft geen zin om dan 90 minuten vol druk te zetten, want dat wordt dan genadeloos afgestraft door een ploeg van het kaliber Vitesse. We zullen dat gedoseerd moeten doen, proberen om het spel van Vitesse te ontregelen en dan kijken wat er te halen valt.’’

Bij FC Dordrecht ontbreken morgen Funso King-Ojo (enkelblessure), Fernando Lewis (hamstring), Robbert te Loeke (gebroken middenhandsbeentje) en Matthew Steenvoorden (gebroken middenvoetsbeentje).

De wedstrijd Vitesse – FC Dordrecht begint om 19.45 uur.
FOX Sports zendt de wedstrijd live uit ( FOX5).

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.