Keeper redt in slotfase Dordts punt in Veendam

Doedée herstelt slippertje

FC Dordrecht kon de lange terugreis vanuit Veendam aanvaarden met een tastbaar resultaat. De 1-1 deling bij de plaatselijke sportclub stond in de slotseconden nog nadrukkelijk op de tocht, maar doelman Stef Doedée trok met een ultieme reflex het punt over de streep.

De reprise na de vorstperiode leverde FC Dordrecht zodoende toch wat op na een uitermate matige wedstrijd, waarin de bezoekers zich bepaald niet van hun beste kant lieten zien. Maar datzelfde gold ook van de zieltogende opponent.

‘Rug recht tegen Dordrecht’ was de spreuk op de affiches in Veendam, die de nummer voorlaatst van de Jupiler League tot grootse daden moest aansporen. Maar het bleken loze woorden, want de eerste helft was van een beroerd en slaapverwekkend kaliber. Op het goed bespeelbare veld aan de sfeerloze Langeleegte lag het tempo uiterst laag en waren beide ploegen niet in staat om hun stempel op het duel te drukken. FC Dordrecht leed te vaak simpel balverlies, de passing was slordig en de dreigende momenten voor het doel van Leonard Nienhuis waren te incidenteel. De oogst van de eerste 45 minuten vormde twee doelpogingen van de nog steeds naarstig zijn draai zoekende Wouter de Vogel, een te haastig afgevuurd schot van Santy Hulst en een onzuiver afgestelde kopbal van captain Cecilio Lopes.

SC Veendam, dat in de aanloop naar deze competitieconfrontatie met 3-1 had verloren van zondagtopklasser WKE, ontbeerde duidelijk zelfvertrouwen. Het meeste gevaar bij de Groningers kwam nog van centrale verdediger Ferhat Görgülü die één keer over de as kon opstomen en de reactiesnelheid van doelman Stef Doedée testte met een afstandspegel die uit de linkerbenedenhoek geranseld werd. Naar een kopbal van middenvelder Danny Menting hoefde Doedée geen vinger uit te steken.

Menting was net voor het verstrijken van het uur ook het middelpunt van een Veendams doelpuntenfeestje. Doedée zag er allesbehalve goed uit bij de slappe schuiver die Menting losliet en die onder de sluitpost langzaam het doel in rolde.

Virgil Breetveld greep meteen in en bracht de ene ADO-huurling (Tano) voor de andere (De Vogel). Een van Tano’s eerste acties had meteen rendement : hij kwam vanaf links het strafschopgebied in en zette voor op de inlopende Jeffrey Rijsdijk – hij speelde op de positie van de met ziekte van Pfeiffer kampende Wilmer Kousemaker – die de bal hard binnenschoot.

FC Dordrecht beleefde de beste fase, maar kon niet doordrukken. Integendeel, Doedée lost een afstandsschot van Sander Rozema, maar de rebound van de net ingevallen Kaye Coppoolse verdween in het zijnet. Met zijn beste reddingen van de avond op een vrije trap van Petrit Hoxhaj en de rebound van vlakbij van Menting bleef de deling gehandhaafd.

Opstelling SC Veendam: Nienhuis; Apau, Vakalopoulos, Görgülü, Cruz Vicente; Hoxhaj, Rozema, Menting; Hutten (75. Feenstra), Opoku, Romann (82. Coppoolse).

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Beugelsdijk, Amevor; Hulst (80. Isoufi), Post, Rijsdijk; Mayele, Lopes, De Vogel (60. Tano).

Bijzonderheden: Arbiter Kamphuis gaf geel aan Sander Rozema, Lars Hutten en Alair Cruz Vicente van SC Veendam en Santy Hulst en Mawouna Amevor van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.