Kansloos in Den Haag

Een kansloze avond voor FC Dordrecht op vrijdagavond in Den Haag. Er werd met 5-1 verloren van ADO Den Haag. De grootste nederlaag van dit seizoen. Steijn maakte een hattrick bij de thuisploeg. De andere doelpuntenmakers waren Verheydt en Kishna. Bij rust hadden alle doelpuntenmakers bij ADO al een keer gescoord. Hölscher maakte de enigste treffer voor de Schapekoppen in de tweede helft.

Vier tegengoals bij rust

Voor deze wedstrijden waren er een aantal bijzonderheden. FC Dordrecht speelde voor het eerst in de nieuwe uittenues. De elf basisspelers speelden met rouwbanden ter ere aan Simon Kistemaker. In het basiselftal mocht van der Avert starten door de afwezigheid van N’Diaye. Na een minuut stilte begon FC Dordrecht niet goed aan de wedstrijd. De eerste kans was na vijf minuten al voor Sem Steijn. Hij stond vrij in het zestienmetergebied en kon vrij uithalen. Bossin had gelukkig nog een redding in huis. Een minuut later had onze keeper geen redding op de weer vrijstaande aanvallende middenvelder van de thuisploeg. Sem Steijn kon vrij binnen koppen. Het tweede doelpunt viel niet lang daarna. Kishna kon na een goede actie doorlopen op de keeper en maakte de 2-0. FC Dordrecht kreeg aan de andere kant kansen op de aansluitingstreffer. Achterin was ADO Den Haag slordig en daardoor kwam Donkor één op één met de keeper, maar Koopmans pakte de bal met een goede redding. In de rebound had Agrafiatois de mogelijkheid om alsnog te scoren, maar hij schoot naast.  Aan de andere kant was het nog wel twee keer raak voor rust. Thomas Verheydt kon bij de tweede paal binnen geleden nadat de verdediging van FC Dordrecht niet goed op zat te letten. Het werd nog erger toen in de 38ste minuut Steijn werd weggestuurd na een prachtige assist van Kishna. Hij kwam één op één met Bossin en faalde daarin niet. Hij bepaalde gelijk de ruststand: 4-0.

Schade beperkt houden

In de tweede helft waren er een aantal wissels. Meijer, Hölscher en Biberoglu kwamen erin. Zij konden de schade in de resterende 45 minuten redelijk beperkt houden. Alleen Steijn schoot met een fantastische vrije trap nog het vijfde doelpunt binnen. Hij voltooide daarmee zijn hattrick. Baggerman en van Wielzen mochten ook nog minuten maken. FC Dordrecht kreeg zelfs nog kansen om een treffer te maken.  Uiteindelijk was het lichtpuntje Tim Hölscher die in de 80ste minuut de 5-1 binnen schoot na een goede aanval vanaf de linkerkant. De invallers stonden aan de basis van deze aanval. De voorzet kwam van Wielzen en Meijer legde uiteindelijk klaar voor onze Duitse middenvelder die de bal in de verre hoek plaatste waardoor Koopmans kansloos was. Daarna gebeurde er niet veel meer in het koude Den Haag. Een pijnlijke en kansloze nederlaag tegen ADO, volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Roda JC op het programma.