Kans om te klimmen op de ranglijst

Vrijdagavond speelt FC Dordrecht tegen VVV-Venlo. Om de aansluiting op de nummers twee en drie te houden is het belangrijk dat er gewonnen wordt. Tegelijkertijd worden onder andere de wedstrijden FC Eindhoven – FC Emmen, ADO Den Haag – Willem ll en De Graafschap – SC Cambuur gespeeld. Een driepunter voor FC Dordrecht en gunstige resultaten in de andere wedstrijden zouden een sprong in de stand kunnen betekenen. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in De Koel, het belooft een spannende wedstrijd te worden.

 

VVV-Venlo

VVV-Venlo is bezig aan een niet al te best seizoen, ze zijn de hekkensluiter van de middenmoot met een gat van vier punten. De Limburgers staan op de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en hebben 23 punten weten te halen. VVV wist van de laatste vijf wedstrijden maar één keer te winnen, op 10 november werd FC Eindhoven met 2-0 verslagen. De laatste wedstrijden tegen Willem ll, SC Cambuur en FC Groningen werden verloren. VVV-Venlo scoort veel doelpunten maar krijgen er ook veel tegen, ze scoorden 26 keer en kregen er 28 tegen.

Er zitten veel doelpuntenmakers in de ploeg maar geen echte topscoorder. Drie spelers scoorde al vier keer, namelijk Smans, Allouch en Kosidis. Simon Janssen is de assistkoning van VVV, hij gaf er al zes. Opvallend hieraan is dat Janssen een linksback is van beroep.

Afgelopen transferzomer vertrok Pepijn Doesburg van FC Dordrecht naar VVV-Venlo. Voor FC Dordrecht speelde hij 25 wedstrijden in het seizoen 22/23. Dit seizoen speelde Doesburg, vaak als invaller, 14 wedstrijden voor VVV-Venlo en scoorde hierin twee keer. Ook Danny Post maakte de overstap van Dordrecht naar Venlo. Post speelde 56 wedstrijden voor FC Dordrecht waarin hij vier keer scoorde en drie keer aangaf. Voor de Limburgers speelde Post 255 wedstrijden waarmee hij uitgroeide tot een echte held.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht is bezig aan een uitstekend seizoen dat misschien nog wel beter had kunnen zijn. Er werd al negen keer gelijk gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie wat het meeste is van alle KKD-ploegen. De laatste drie wedstrijden heeft FC Dordrecht laten zien dat zij het elke ploeg lastig kunnen maken, er werd gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag en De Graafschap en gewonnen van Roda JC. In totaal scoorden de Schapekoppen al 36 doelpunten en kregen er 25 tegen.

Rene Kriwak scoorde al acht doelpunten in de KKD en is daarmee een uitstekende spits voor de ploeg van Santoni. Ilias Sebaoui is ook op dreef, tegen De Graafschap scoorde hij alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Jari Schuurman is de assistkoning van Dordrecht, met acht assist is hij ook de assistkoning van de Keuken Kampioen Divisie.

 

Onderlinge balans

VVV-Venlo en FC Dordrecht zijn redelijk in balans als het gaat om overwinningen. VVV won 30 keer en FC Dordrecht won 27 keer, er werd tien keer gelijk gespeeld. Van de laatste vijf wedstrijden tegen VVV-Venlo won FC Dordrecht twee keer, de andere drie wedstrijden gingen verloren. Vorig seizoen werd de wedstrijd in Limburg met 0-1 gewonnen door een goal van Baldé.

 

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst in De Koel is Richard Martens, hij wordt geassisteerd door Van Dongen en Van Rijn en vierde official Michielsen. Martens floot eerder dit seizoen de wedstrijd tegen Helmond Sport, die eindigde in 1-1.

Het lijkt een spannende wedstrijd te worden waarin FC Dordrecht vol voor de driepunten gaat! Ben jij erbij in Venlo? Bestel je kaartjes via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.