Kan Dordt stunten in Deventer?

Morgenavond wacht een zware uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Om 20:00 klinkt het startsignaal in de Adelaarshorst in Deventer. Na de overwinning op Jong PSV leek Dordt het goede spel weer te hebben hervonden, maar moest thuis tegen TOP Oss toch zijn meerdere erkennen. Nu zijn de Schapekoppen erop toegespitst om de stijgende lijn weer op te pakken en door te zetten.

De wedstrijd tegen TOP Oss eindigde met een teleurstellend resultaat. Toch hebben de Schapekoppen bij vlagen laten zien wat ze waard zijn. “We begonnen goed en kregen de eerste kansen van de wedstrijd, ook in de tweede helft”, vertelt trainer Jan Zoutman. “Na de tegendoelpunten van TOP werden we erg onrustig en leidden we vaak onnodig balverlies. We hebben wel veerkracht getoond door de 1-2 te maken en kregen nog de kans op de gelijkmaker. We moeten na tegenslagen proberen rustig te blijven, dan maak je meer kans om een goed resultaat te behalen.”

Go Ahead Eagles is bezig aan een goed seizoen. De ploeg van Kees van Wonderen staat op een zesde plaats op de ranglijst, met een indrukwekkende statistiek. Het team heeft dit seizoen namelijk 21 keer de nul gehouden. “Go Ahead is een stugge en goed georganiseerde ploeg. Hun kracht is de verdediging. Ze staan verdedigend goed en geven weinig doelpunten weg”, aldus Zoutman. “Aan de andere kant is het geen spectaculaire ploeg. Soms hebben ze aan één doelpunt genoeg om te winnen, omdat ze kunnen bouwen op de verdediging.”

“De ploeg beschikt wel over een aantal wapens waaruit ze kunnen scoren”, vervolgt de trainer. “Ze zijn goed met spelhervattingen, hebben snelle buitenspelers en een sterke spits die slim is in het zestienmetergebied. Ze hebben dus zeker goede aanvallende kwaliteiten. Maar hun degelijkheid is wel echt hun kracht in mijn ogen.”

Het onderlinge resultaat eerder dit seizoen geeft hoop voor de Schapekoppen. In Riwal Hoogwerkers Stadion werd niet gescoord en bleef de stand op een 0-0 gelijkspel. “Achteraf een goed resultaat”, vertelt Zoutman. “Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen hebben ondertussen een hoop stappen gemaakt. We kunnen dus niet veel uit die wedstrijd meenemen naar de eerstvolgende ontmoeting, behalve de wetenschap dat Dordt bij topploegen ook resultaat kan halen. Dat hebben we al verschillende keren laten zien en ik weet zeker dat dat nog een keer kan. We winnen geen wedstrijd makkelijk, maar we hoeven ook van niemand te verliezen. Ik denk dat we er zeker een strijd van kunnen maken.”

Afgelopen week werd de ploeg van Jan Zoutman getergd door verschillende blessures. “Op dit moment is nog niemand van de langdurige blessures terug. Wel zijn de kleine pijntjes allemaal weer over. De groep zal er vrijdag ongeveer hetzelfde uitzien als tijdens de vorige twee wedstrijden.”

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is live te zien op ESPN Extra. Dit kanaal kan worden bekeken met een ESPN Eredivisie abonnement via ESPN Watch op espn.nl of via de ESPN-app. Kunnen de Schapekoppen stunten in Deventer en de draad weer oppakken?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.