Kan Dordt opnieuw stunten tegen Jong Ajax?

Morgenavond om 18:45 neemt FC Dordrecht het op tegen Jong Ajax in Amsterdam. Eerder dit seizoen behaalden de Schapekoppen een knappe 3-1 overwinning in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Toen schreven Jari Schuurman, Kevin Jansen en Gianni dos Santos een doelpunt op hun naam.

Door de afgelasting van Jong Utrecht – FC Dordrecht vorige week, konden de mannen van Jan Zoutman zich optimaal voorbereiden op de strijd tegen de beloften uit de hoofdstad.

Volgens Zoutman is dit team een typische opleidingsploeg van Ajax. “Jong Ajax is een ploeg met individueel talent. Ze hebben veel technisch vaardige spelers, waardoor er veel voetbal in het team zit. Fysiek en verdedigend zijn ze minder sterk, daar liggen onze kansen.” Dit seizoen doen de Amsterdammers niet mee om de bovenste plekken. “Deze groep is toch wel een wisselvallige lichting”, aldus onze trainer.

FC Dordrecht heeft deze winterstop een hoop nieuwe gezichten naar de Krommedijk gehaald. Huurlingen Thomas Poll, Naoufal Bannis en Adnan Ugur hebben hun eerste wedstrijd(en) er al opzitten. “Je merkte dat deze jongens al vaker met het eerste elftal hadden meegetraind. Zij stonden er al meteen.”

Keeper Liam Bossin zal maandag weer het doel verdedigen. De doelman viel voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC uit door een blessure. “Voor hem kwam de afgelasting van de wedstrijd tegen Jong Utrecht goed uit. Hij is nu volledig hersteld en traint weer mee. Als er niks geks gebeurd staat hij gewoon in de goal”, vertelt Zoutman.

De laatste Dordtse overwinning in Amsterdam dateert van 2013. Toen haalden de Schapekoppen een 4-0 overwinning uit de strijd door doelpunten van Yoëll van Nieff, Adnan Alisic, Paul Gladon en Giovanni Korte.

De wedstrijd tegen Jong Ajax wordt live uitgezonden op ESPN (1). ESPN 1 is bij o.a. KPN en T-Mobile zonder extra abonnement beschikbaar. Vorig jaar november won Dordt met 3-1. Kunnen de Schapekoppen dit kunstje herhalen?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.