Kan Dordt de stijgende lijn voortzetten in Utrecht?

Morgenavond om 18:45 uur staat de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma. Na de overwinning op Helmond Sport van afgelopen zaterdag zijn de Schapekoppen erop gebrand opnieuw resultaat te boeken.

Eerder dit seizoen werd het in het Riwal Hoogwerkers Stadion 3 – 0 voor de opleidingsploeg uit de domstad. De Schapekoppen hielden in de eerste helft nog goed stand, maar in de tweede helft moesten ze de bal drie keer uit het net vissen. Toen waren Hilterman en Lonwijk de gevierde mannen.

Jong Utrecht is stroef begonnen aan 2021. De ploeg staat op een zestiende plek en de laatste zes wedstrijden werden verloren. De kans bestaat dat er een heel ander Jong Utrecht op het veld staat dan vorig jaar november. “Hun selectie is in de winterstop flink veranderd. Het team is een stuk jonger geworden”, vertelt Jan Zoutman.

De Domstedelingen barsten van de individuele kwaliteiten. “Dat is iets waar we alert op moeten zijn”, aldus Zoutman. “Het is een ploeg die graag voetbalt, maar ook laat voetballen. We zullen dus zelf ook meer ruimte krijgen. Daar moeten we gebruik van maken. Als we de individuele kwaliteiten onder de duim kunnen houden, maken we absoluut een kans.”

Er zit weinig tijd tussen deze wedstrijd en die tegen Helmond Sport; maar twee dagen. “Het kan best zo zijn dat we daar bij sommige gevallen rekening mee houden. Dat betekent andere spelers laten beginnen of eerder wisselen”, vertelt Zoutman. “We moeten in de tussentijd goed bezig zijn met ons fysieke herstel. Dat is het belangrijkste.”

De wedstrijd tegen Jong Utrecht wordt live uitgezonden op ESPN 2. Kunnen de Schapekoppen het goede spel voortzetten in de Domstad?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.