Kan Dordt de stijgende lijn inzetten tegen MVV?

Morgenavond staat de wedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. Om 21:00 uur zal er worden afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na drie nederlagen op rij hopen de Schapekoppen tegen de Limburgers de stijgende lijn in te zetten.

De wedstrijd tegen FC Den Bosch van afgelopen week was erg teleurstellend. “We verdedigden toen slecht. We kregen drie tegendoelpunten uit eigen spelhervattingen. Dit zat hem vooral in onze organisatie. We stonden te ver uit elkaar of grepen te laat in. Het kost dan ontzettend veel energie om terug in de wedstrijd te komen”, vertelt Jan Zoutman. “Na de twee doelpunten van Musaba gingen we beter voetballen, waardoor je Den Bosch meer zag twijfelen. Uiteindelijk gooide de 2-5 de wedstrijd in het slot. We zullen met z’n allen beter moeten verdedigen. Met name bij spelhervattingen moeten we het achterin beter organiseren.”

De volgende tegenstander is MVV. Eerder dit seizoen werd het 3-1 in Maastricht. Na een doelpuntloze eerste helft werd de score geopend door een eigen doelpunt van Vliet. Na ruim een uur spelen bracht Zamouri de Sterrendragers op een 2-0 voorsprong. Schuurman scoorde nog de aansluitingstreffer voor Dordt, maar in de extra tijd kwam de genadeklap na de 3-1 van Duin.

“MVV is een uitstekend georganiseerde ploeg”, aldus onze trainer. “Ze spelen in zones kort op elkaar. Het is moeilijk om ruimte tegen hen te vinden. Ze krijgen dan ook weinig doelpunten tegen. Het is een stugge ploeg met een paar aanvallende wapens. Ze zijn goed in spelhervattingen. Ook zit er veel beweging op de flanken, vooral aan de linkerkant.”

“De kracht van MVV is dat ze altijd hetzelfde spelen. Ze gaan niet ineens heel anders voetballen. Er wordt altijd met een herkenbare organisatie gespeeld”, vertelt Zoutman. “Dit kan in ons voordeel werken. Wij spelen liever tegen een meer afwachtende ploeg, zodat wij wat makkelijker kunnen opbouwen. Er liggen elke wedstrijd kansen voor ons, maar ook dreigingen. We moeten eerst de dreigingen van MVV onder controle krijgen. Er zullen ongetwijfeld kansen voor ons ontstaan. We gaan zien hoe het loopt. Het belangrijkste is dat we er een wedstrijd van maken.”

Dordt wordt de laatste paar weken getergd door blessures. “De meeste geblesseerden zijn al op de weg terug”, aldus Zoutman. “Bossin speelde vorige week al. Je merkte dat hij nog wat wedstrijdritme mist, maar hij heeft alweer een hele week getraind. Dat is gunstig. Langzaam maar zeker komen er weer spelers terug van blessures en er zijn er gelukkig niet meer bijgekomen. De selectie wordt nu week na week weer wat uitgebreider.”

De wedstrijd is te volgen via het schakelprogramma op ESPN 1 en live te beluisteren via de mannen van de Dordt op Dinsdag podcast. Klik hier om naar het live-radioverslag te gaan!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.