Kabangu plaaggeest voor Dordtse defensie

Het is de beloften van FC Dordrecht niet gelukt om te stunten tegen Willem II 2. De Tilburgers, die tweede zijn geworden in de najaarscompetitie waren met 3-0 te sterk voor onze Schapekoppen. Elton Kabangu was met een zuivere hattrick een ware nachtmerrie voor de defensie.

De wedstrijd kwam in het eerste halfuur maar moeizaam op gang. Het eerste gevaar kwam uit een corner van Willem II, waarbij een van onze Schapekoppen bijna in eigen doel kopte. Een teamgenoot kon op de doellijn redding brengen.

Even later werd een doelpunt van Willem II vanwege hands afgekeurd. Ook wij kregen een enorme kans om de score open te breken. Oog in oog met Georgios Strezos probeerde Rody Bessem de bal in het doel te werken, maar de Griekse goalie slaagde erin om de bal over het doel te liften. Met een afstandsschot van onze tegenstander, dat naast ging, zijn alle noemenswaardige kansen genoemd. De ruststand was dan ook logischerwijs 0-0.

Met één wijziging begon FC Dordrecht aan de tweede helft. Net als in de eerste helft hadden beide teams grote moeite met het creëren van kansen. Wel lag het baltempo aanmerkelijk hoger als in de eerste helft. Het doelpunt van Kabangu in de 65e minuut kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Vanaf de linkerzijde belandde een voorzet op het hoofd van de spits, die raak kopte: 1-0. Met nog krap een kwartier op de klok maakte Noah Lewis hands in het zestienmetergebied. Kabangu zag de toegekende penalty echter door keeper Van Leeuwen worden gekeerd. De Dordtse verdediging kreeg de bal niet weg, waarna Kabangu alsnog de 2-0 binnen kon schuiven. Vijf minuten later maakte Kabangu zijn hattrick compleet, door vanuit een voorzet vanaf links de bal binnen te tikken: 3-0. Dat was tevens de eindstand.

J. van Leeuwen / Hobbel / Jeddaoui (76. Ezzemmouri) / Bessem (46. Laarej) / Overman / Haazer / Lewis / Smeulers / Hogesteger (68. D. Van Leeuwen) /Amadin / Vicario