Jubileum wedstrijd leidt tot makelijke zege

Ook de zevende oefenwedstrijd werd door FC Dordrecht gebruikt om nog gewenste versterkingen te testen.

Bij het jubilerende Papendrecht mochten Stefan Maletic (centraal achterin) en Prince Asubonteng (op 10) proberen een plek in de selectie van Henny Lee te veroveren. Ondanks een krachtig doelpunt van de boomlange verdediger en het veelvuldige balbezig van de mogelijke spelverdeler, slaagden beiden niet voor hun test.

Op het Slobbengors was Dordt anderhalf uur lang heer en meester over de naburige hoofdklasser, maar speelde feitelijk te slordig om echt indruk te maken. Met name de normale zekerheden Ramos en Sequira grossierden dit keer in opvallend balverlies en was de trap van Nick van der Ploeg bij herhaling onnauwkeurig.

Na de vroege openingsgoal van Cecilio Lopes (0-1 uit een bekeken steekpassje van Kalisse) verzuimde de ploeg bovendien vele mogelijkheden af te ronden. De Deense testspeler torende uit een corner van Van Hintum nog wel hoog boven iedereen uit (0-2), maar verder strandde het spel tegen de massale Papendrechtse verdediging in te lang gebrei.

Positief was wel dat Dordrecht de gehele wedstrijd druk bleef zetten en probeerde het tempo hoog te houden. Na rust scoorden Vlatko Lazic (0-3) en Moussa Kalisse uit de fraaiste aanval van de middag de 0-4.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.