Johan Versluis is bezig aan een constant seizoen

Johan Versluis verlangt naar een reprise van de voetbalcompetitie. De verdediger van FC Dordrecht is na een kwakkeljaar met langdurige liesklachten bezig aan een constant seizoen 2011-2012, waarin het tot nu toe eigenlijk aan één ding ontbreekt: een doelpunt van zijn voet of hoofd. ,,Als je als verdediger meerdere keren scoort, dan wordt dat onthouden.”

Hoe heb je de voorbije vorstperiode zonder competitieverplichtingen beleefd?

Johan Versluis: ,,De afgelasting van het duel bij SC Cambuur hoorden we pas de dag voor de wedstrijd, dus toen stond die week wel in het teken van de wedstrijdvoorbereiding. Maar in de aanloop naar de ook afgelaste wedstrijd tegen Fortuna Sittard merkte ik dat de oefenstof anders was. Er werd al vanuit gegaan dat we niet zouden spelen. Ik was wel blij met die afgelastingen, want wedstrijden op keiharde of gladde ondergronden zijn onvoorspelbaar, de geluksfactor speelt een grote rol. Maar ik ben blij dat we nu weer kunnen spelen en dat ik blessurevrij ben gebleven.”

Toch was je erniet bij in de oefenwedstrijd tegen Oranje Wit. Waarom niet?

JV: ,,Vorig jaar ben ik lange tijd geblesseerd geweest aan mijn lies. Op de gladde, harde velden was de kans dat ik toch weer wat last zou krijgen. In overleg met onze fysiotherapeuten heb ik besloten om de wedstrijd tegen Oranje Wit maar te laten schieten. Samen met wat andere spelers die lichte klachten hadden, heb ik wat loopwerk en krachttraining gedaan om vervolgens op maandag weer gewoon mee te trainen.”

Hoe kijk je terug op die blessureperiode van vorig seizoen?

JV: ,,Achteraf heb ik te lang gelopen met die liesklachten en ben ik soms te vroeg weer begonnen. Daardoor ben ik lang uitgeschakeld geweest en heb ik een teleurstellend seizoen achter de rug. Nadat ik ben geopereerd en twee ‘matjes’ heb laten leggen, waren de klachten voorbij. Dit seizoen heb ik alleen last van mijn kuit gehad.”

Kan jij persoonlijk tevreden zijn over het huidige seizoen?

JV: ,,Ik draai een constant seizoen tot nu toe met weinig gekke dingen. Twee keer ben ik uitgevallen vanwege een kuitblessure, uit tegen FC Zwolle kreeg ik tweemaal geel en moest ik voortijdig douchen. Het is alleen nog niet vaak gelukt om dit seizoen de nul te houden. De concurrentie voor de plekken in het centrum van de verdediging is dit seizoen groter geworden, maar toch speel ik alles. Misschien lijkt het dat ik een onopvallend jaar draai, omdat ik – niet als twee en drie seizoenen geleden – regelmatig scoor. Als je als verdediger meerdere keren scoort, dan wordt dat onthouden. Ik heb het geluk ook nog niet echt mee gehad als ik met corners en vrije trappen mee naar voren ging. En de vrije trappen lagen ook nog niet echt lekker voor mij.”

Vanavond de uitwedstrijd bij SC Veendam. Welke herinneringen bewaar je aan de Langeleegte?

JV: ,,Ik was er bij toen we er een paar seizoenen geleden een voorschot op de periodetitel namen door met 0-4 te winnen en ik ook nog een doelpunt scoorde. We namen in die wedstrijd snel een voorsprong. Dat is ook de opdracht voor de komende wedstrijd: willen we echt iets behalen dit seizoen, dan zullen we dat ook buitenshuis meteen duidelijk moeten maken.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.