Jeugdvrienden Dos Santos en Polley

Als twee jonge jongens zijn ze allebei ooit begonnen met voetballen bij een amateurclub in Rotterdam. Robin Polley en Gianni Dos Santos zijn elkaar tegengekomen bij Spartaan’20, maar via een totaal ander pad weer herenigd bij FC Dordrecht. 

Gianni begint met een droom bij amateurvereniging Spartaan’20 in Rotterdam. Hier komt hij rond zijn twaalfde Robin Polley tegen, wie is begonnen bij Jai Hind Rotterdam (tegenwoordig Rotterdam United). Hij maakt op jonge leeftijd al de overstap naar de club waar Dos Santos dus ook speelt. Hier spelen Gianni en Robin dan in totaal twee seizoenen met elkaar.

Gianni maakt de keus om te vertrekken naar Alexandria’66 aan de andere kant van Rotterdam. Vanaf dit moment bewandelen beide spelers hun eigen pad. Polley blijft namelijk bij de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Bij Alexandria weet Dos Santos al na twee seizoenen gescout te worden door FC Dordrecht. Hij kiest ervoor om de overstap naar de BVO te maken. Hier gaat het vervolgens in raptempo voor de buitenspeler, na twee seizoenen maakt hij zijn profdebuut voor de Schapekoppen en komt hij tot vier officiële wedstrijden. Dit alles loont met een overstap naar Sparta Rotterdam, waar hij twee seizoenen speelt. Hier ziet hij na twee seizoenen weinig perspectief, waardoor hij ervoor kiest om na twee seizoenen terug te keren naar FC Dordrecht.

Feyenoord Rotterdam is de eerste die Robin Polley op ziet vallen, zij plukken hem in 2016 weg bij amateurvereniging Spartaan’20. Polley brengt één seizoen door bij de Rotterdammers, hierna maakt hij in 2017 de overstap naar ADO Den Haag. Hier ontwikkelt de rechterverdediger zich tot een echte prof voetballer. Na één seizoen schuift Robin al door naar de senioren, waar hij ook zijn debuut maakt in het profvoetbal. Om zich nog verder te kunnen ontwikkelen wordt Polley vervolgens in 2020 verhuurd aan FC Dordrecht om speelminuten te maken.

Zo komen twee jeugdvrienden uiteindelijk samen terecht bij de club aan de Krommedijk. Een jongensdroom die uitkomt: van samen voetballen op pleintjes in de buurt en dromen van een carrière als profvoetballer, naar samen schitteren in een stadion.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.