Jessy Mayele keert terug in Dordrecht

Jessy Mayele keert volgend seizoen terug op de Krommedijk. De spits nam eerder dit jaar afscheid, een mogelijk buitenlands avontuur lonkte toen. Op voorspraak van de nieuwe trainer Harry van den Ham kwam FC Dordrecht vandaag een contract met nog clubloze Mayele overeen.

Jessy Mayele (22) geldt nog altijd als een groot talent. In de jeugd bij Fortuna Sittard en PSV scoorde de spits aan de lopende band en, hoewel die belofte bij Sparta in Rotterdam niet uit de verf kwam, manifesteerde hij zich als voetballer opvallend in Dordt. Vorig jaar speelde hij bijna alle wedstrijden mee, maar dit seizoen raakte Mayele aan zijn hamstring geblesseerd op het moment dat hij zijn kans leek te gaan pakken.

“In het systeem zoals wij dat voor ogen hebben, hebben we een balvaste spit nodig. En Jessy is dat. Hij kan die rol uitstekend invullen”, vertelt Harry van den Ham. “Ik heb prettig met hem samengewerkt, het is een goeie jongen en hij heeft zeker kwaliteiten”.

Jessy Mayele zelf was blij verrast toen hij werd benaderd. Inmiddels is hij getrouwd en gaat vader worden, ook dat geluk straalde duidelijk van zijn gezicht. “Ik ben echt heel blij dat ik deze kans weer krijg en die ga ik zeker aanpakken. Met beide handen zelfs”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.