Jeffry heeft er zin in

Tijdens de eerste training van FC Dordrecht op 22 juni klonk er vanaf de tribunes een ongeruste vraag: “Waar is Jeffry Fortes?”
Op dat moment was Jeffry nog de 7-1 overwinning van het Kaapverdisch elftal op Sao Tomé en Principe aan het vieren. Een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 2017.
Sao Tomé en Principe?
“Om eerlijk te zijn kende ik het land ook niet”, zegt Jeffry lachend. “Maar ik heb er weer een Afrikaans land bijgeleerd. De wedstrijd werd in Kaapverdië gespeeld dus uiteindelijk ben ik er nog niet geweest maar het was weer een mooie ervaring. We zijn in totaal een week bezig geweest met de voorbereiding en de wedstrijd. Daarom mocht ik als ‘international’ later beginnen met de training bij FC Dordrecht.”

Maandag 6 juli sloot Jeffry zich weer aan bij de Schapenkoppen, waar hij kon kennismaken met een hoop nieuwe gezichten. “Robbert (Te Loeke red.) en ik zijn nu de oudsten van het team, het is een jonge maar gretige ploeg. Het verschil met de selectie van vorig seizoen is dat deze jongens 1 op 1 sterker zijn. Maar het is belangrijk dat we een team vormen. De oefenwedstrijden zijn daarom nuttig om goed op elkaar ingespeeld te raken. Ik hoop aanstaande zaterdag ook weer mee te kunnen spelen.”

Op de vraag wat hij verwacht van het aankomende seizoen was Jeffry snel met het antwoord: “We zijn natuurlijk nog niet compleet, de transferperiode is nog niet afgesloten maar tot nu toe ziet het er heel goed uit.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.